Forside » Hunderace » Raceportræt: Chinese Crested og Powder Puff
« Ny søgning efter hunderacer

Raceportræt: Chinese Crested og Powder Puff

Chinese Crested, Kinesisk hårløsConny Rasmussen, der har været hundeopdrætter i 40 år – over 30 af dem med Chinese Crested og Powder Puff – har hjulpet os med at besvare de 5 spørgsmål, der danner baggrund for raceportrættet af Chinese Crested og Powder Puff. Conny er indehaver af Kennel Caprioso og hendes hunde har gennem årene fået tildelt adskillige championtitler..

Hvad kendetegner en Chinese Crested/Powder Puff?

En Chinese Crested/Powder Puff er en utrolig kærlig hund, der følger sin ejer overalt. Det er også en vagtsom hund – den skal nok sige til, hvis der er nogen ved døren.

Hvis man vil have en hunderace, der vil ligge og nusse, og samtidig kan storme huset rundt, er det et godt valg.

Hvor meget motion/aktivering kræver en Chinese Crested/Powder Puff?

En Chinese Crested/Powder Puff kræver ikke det helt store. Hunden vil gerne agility og gåture hvis vejret er til det. Om vinteren dog kun kortere ture.

Hvordan aktiverer man bedst en Chinese Crested/Powder Puff udover gåture?

En Chinese Crested/Powder Puff er som et legebarn. Hunden er med på den værste; Forskellige hundespil, søge Powder Puffefter godbidder – eller bare sidde og nusse, som er det allerbedste.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

Der er en del pelspleje ved Powder Puff’en. Udredning, vask og føntørring ca. hver 14 dag. På den måde har man altid en velsoigneret hund. Vask og føn er et ”must” for denne variant af racen.
Hvis man ikke er til så meget pelspleje, kan den klippes i en hvalpeklip, som er noget nemmere at holde.

Chinese Crested er der til gengæld hudpleje ved. Den skal vaskes for at holde huden ren og smøres med creme, hvis huden er tør. De forskellige plejeprodukter kan købes i hundebutikker.

I de senere år hKinesisk hårløs - Chinese Crestedar vi set en del til ”semi coat”, som er en hårløs med hårlag af forskellig mængde. Hergår man ind og fjerner det overskydende hår.

Har du nogle gode råd til folk, der overvejer at anskaffe sig en Chinese Crested/Powder Puff?

Når man køber en Chinese Crested/Powder Puff må man bruge sin sunde fornuft og se sig for. Heldigvis er der ingen særlige sygdomme, der relaterer sig specifikt til denne hunderace.
Husk så også at det er et levende væsen og ikke er stykke legetøj. Racen er ikke så glad for små urolige børn.

Fotos: Venligst udlånt af Conny Rasmussen

3 kommentarer

 1. Jeg undrer mig meget over at en opdrætter med 30 års erfaring inde for racen ikke er bekendt med at racen faktisk har nogle sygdomme som mange er bærer af?! Vi har ikke krav til at teste for PLL eller prcd-pra, før avl, i DK men det har de i rigtig mange andre lande og det er der en grund til. Sørgeligt at ingen i DK tager disse seriøst og får dna-testet sine hunde! Jeg har set EN kennel, som dna-tester i DK, så trist! Og det var ikke en DKK men en fra DDH.

  • Nå ved ikke hvem du er, men nu skal man jo passe på med sine udtalelser, når man ikke har sin research i orden, der er flere hvis DKK-hunde rent faktisk er PLL samt Prcd-pra dna testet, samt får fortaget årlig øjenlysning af hunde som indgår i avl.

   Til dig Conny flot indlæg

   Mvh

   Henrik

 2. Hvis du læser står der ingen sygdom der relaterer specifikt til racen. Når du tænker på øjensygdom så er det ikke kun chinese crested der kan få det, den gælder for mange andre racer.
  Det ville være dejligt du underskrev med dit navn.
  vlh.Conny

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>