Forside » Træning og aktivering » 18 år og vild med hunde

18 år og vild med hunde

Pernille på hundeudstillingKigger man sig omkring i hundeverdenen – på sidelinjen til hundeudstillinger, på banen til brugshundekonkurrencer, i bestyrelserne i hundeklubber, blandt opdrættere osv. – er der en overvægt af personer, der har rundet de 40-50 år. Og ikke et ondt ord om det, for de har jo en masse erfaring at bidrage med, men erfaringen skal jo komme et sted fra, så heldigvis er der også flere unge, for hvem hunde fylder meget i hverdagen – blandt dem er 18-årige Pernille Jakobsen.

Erfaren hundeejer på 18 år

Pernille er vokset op med hund og har i dag to hunde, begge af racen Australian shepherd (aussie), som går under navnene Leading Angel’s Fresco Di Davinci ”Milan” og Hoekes Bigfoot Willbur ”Oscar”. Pernille fik Oscar, da hun var 13 år gammel og hun startede hurtigt herefter til rally med ham, hvilket har skabt en fantastisk kontakt mellem de to.

Senere blev Milan født og Pernille var solgt! Til trods for at hun skulle starte på efterskole, måtte hun bare eje ham, så hun tiggede og bad forældrene og fik dem til sidst overtalt…
”Det betød så, at jeg hver eneste weekend tog hjem fra efterskolen for at træne Milan og Oscar”, forklarer Pernille.

Mine hunde betyder alt for mig

Nu er det jo ikke første gang, man har hørt om nogen, der har plaget deres forældre til at få en hund, men for Pernille er interessen for menneskets bedste ven oprigtig og stikker dybere end som så. Pernille slår hurtigt fast, at hundene betyder alt for hende.

Selv kæresten der oprindeligt var bange for hunde, måtte se frygten i øjnene og heldigvis blev han ”omvendt”, så han i dag hjælper Pernille med hendes mange hunde gøremål og sågar er begyndt til ringtræning.

Jeg har ikke købt en hund, fordi den passer til min sofaPernille træner hund

At Pernille mener, hvad hun siger, bliver for alvor tydeligt, når man begynder at spørge lidt dybere ind til interessen.

”Det er vigtigt for mig, at jeg kan læse og forstå hunde, så alt hvad jeg kan lære om hundeadfærd, suger jeg til mig. Det er vigtigt for mig, at mine hunde bliver brugt, for jeg har ikke købt en hund, fordi den passer til min sofa”, siger Pernille og tilføjer ”Derudover findes der ikke noget bedre end at få succes med sin hund – om det så er til rally eller udstilling. At se alt det arbejde man lægger i det, gå op i en højere enhed, eller bare dét at se glæden i hundens øjne, gør, at jeg bliver bekræftet i, at jeg bruger mit liv på det rigtige”.

Pernilles hundeuge

Interessen for hunde sætter også sit tydelige præg på Pernilles ugekalender, som nok vil få en del til at miste pusten…

  • Hver morgen luftes hundene – en gang om ugen i form af en morgenløbetur, der starter kl. 5 og har en varighed af en halv times tid.
  • Mandag og tirsdag eftermiddag går Pernille og hendes forældre med hundene i et par timer – enten i skoven eller på stranden
  • Onsdag er der hundeleg/ hundesocialisering fra klokken 18.00 til 20.30, hvor Pernille er hjælpeinstruktør
  • Torsdag går Pernille til ringtræning
  • Fredag står den igen på en lang gåtur
  • Lørdag går Pernille til rallytræning
  • Søndag står den ofte på skovtur, hvor Pernille er en del af en større flok hundevenner, der mødesmed sammenlagt 15-20 hunde og går tur sammen
  • En gang om ugen vasker, tørrer og børster Pernille hundene og hver 14. dag bliver de total-groomet. Her bliver de vasket, klippet, tørret, børstet, får klippet negle og ordnet tænder – noget, der tager i hvert fald 2½ time pr. hund hver gang.
  • Derudover står den af og til på hundesvømning eller en cykeltur. Det synes hundene, er sjovt og det hjælper med at opbygge muskulaturen og deres løb.

Læs også: 14-årig juniorhandler med talent og ambitioner

Alt det ekstra…

Hvis du fik sved på panden af at læse om Pernilles hundeuge, så bare vent.. Det stopper nemlig ikke der…

Hyggestind på hundeudstillingPernille bruger også rigtig mange weekender om året med rally-lydighedsprøver i Danmark og hundeudstillinger i både Danmark og Norge, Tyskland og Sverige – ja faktisk vil hun gerne med rundt andre steder i verden, men det er jo ikke helt billigt…

Når Pernille og hundene skal på udstilling, skal der selvfølgelig afsættes ekstra tid. Det er nemlig ikke nok, at hundene ser godt ud til udstillinger. Pernille skal også selv have sat hår og finde jakkesættet frem. Udover det skal showlinen passe til hunden og jakkesættet, så Pernille bruger aftenerne, når lektierne er ordnet, og der lige er lidt tid i overskud, på at flette showliner, både til sig selv og andre handlere.

“Om et års tid skal jeg til at gå føl på begynderholdet i rally, så jeg kan lære nye kursister om rally. Jeg vil gerne tage selve uddannelsen til rallyinstruktør, hvilket min egen træner også har opfordret mig til”, fortæller Pernille.

Pernille har allerede gjort det rigtig godt til rally – sidste år var hun og den dengang kun 10 måneder gamle Milan udtaget til Danmarksmesterskabet i begynder klassen, og de opnåede en flot 4. plads! I år er det i stedet Oscar og Pernille, der er udtaget til danmarksmesterskabet – denne gang i ekspertklassen, hvilket selvsagt kræver en masse træning…

Og som prikken over i’et hjælper Pernille desuden to af Oscars hvalpes købere med at groome og udstille deres hunde.

Drømmen om et liv med hunde

Står det til Pernille vil hundene fortsat fylde meget i hendes liv. Hendes helt store fremtidsdrøm er at blive dyrlæge eller hundeadfærdsbehandler.  Ét er sikkert, hun vil i hvert fald arbejde med hunde, og har masser af drømme i den retning.

En af dem er at blive opdrætter og Pernille fortæller ”Det er vigtigt for mig at få fundamentet i orden, før jeg begynder på at opdrætte. Hertil får jeg rigtig meget hjælp af mange hundevenner, og specielt fra en god kennel der opdrætter australian shepherds. Kennelejer lærer mig, hvordan aussien er sat sammen, altså selve strukturen på den. Hun vejleder mig også med hensyn til, hvilke sygdomme der kan forekomme for racen, og forklarer hvilke tests jeg skal tage på mine hunde” og tilføjer eftertænksomt ”Jeg føler mig så heldig over at kende en, som virkelig sætter sig ind i tingene, og som gerne vil videregive sin viden til mig”.Pernille på hundeustilling

Professionel handler er en anden, og Pernille hopper gerne i ringen med andre racer, hvis der er nogen, der har brug for hjælp. ”Jeg bliver så glad, hvis jeg kan hjælpe andre – især hvis det går godt”, siger Pernille.

Endelig kunne Pernille godt tænke sig at undervise i rallylydighed og forklarer ”Det er en dejlig fornemmelse at kunne give sin hund træning og udfordring, så jeg vil gerne give andre hundeejere denne fornemmelse”.

Kun tiden kan vise, hvad fremtiden bringer for Pernille, men herfra føler vi os ret overbevidste om, at hunde kommer til at spille en rolle i et eller andet omfang….

Fotos: Venligst udlånt af Pernille Jakobsen

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*