Forside » Forskning, viden og oplysning » 20 dages betinget fængsel for at skære halsen over på hund

20 dages betinget fængsel for at skære halsen over på hund

Golden retrieverEn 54-årig mand blev i går idømt 20 dages betinget fængsel samt frakendt retten til at have med dyr at gøre i to år, efter at han tilbage i februar 2012 skar halsen over på sin udlejers hund.

Hunden overlevede

Hunden, en ung golden retriever, overlevede mirakuløst det ca. 15 cm. lange snit tværs over halsen. Efter den brutale behandling var den i stand til selv at løbe hen til sin ejer, der altså samtidig var gerningsmandens udlejer.

Ejeren tog herefter den stærkt blødende hund til dyrlægen, som kunne konstatere, at dens luftrør var skåret over og at hunden havde været ualmindelig heldig, idet snittet stoppede kun 1 millimeter fra hovedpulsåren.

Gerningsmanden: Det var idiotisk af mig

I retten var gerningsmanden ikke i stand til at forklare, hvorfor han havde skåret halsen over på hunden, men forklarede, at han havde brugt en Stanley kniv. Han sagde samtidig; ”Det var idiotisk af mig, og jeg må tage min straf”.

Manden var tiltalt ifølge Dyreværnsloven for ‘grov uforsvarlig behandling med karakter af mishandling af hunden’, og han tilstod altså, at det var ham, der havde skåret halsen over på hunden. Dommen lød på 20 dages betinget fængsel, og samtidig mistede manden retten til at have med dyr at gøre i de næste to år.

Den 54-årige mand modtog dommen. Anklagemyndigheden overvejer dog, om straffen skal ankes.

Kilde: EB.dk
Foto: Line, Hunde Nyheder (modelfoto)

Deltag i afstemningen:

[poll id=”10″]