Forside » Bøger, film, TV og nettet » 3 hunde på Hollywood’s Walk of Fame

3 hunde på Hollywood’s Walk of Fame

Lassie var af racen langhåret collieHeldigvis synes de fleste hundeejere, at netop deres hund er en sand stjerne, men faktisk har 3 hunde opnået en æresstjerne side om side med en lang række to-benede stjerner på Hollywood’s Walk of Fame.

Hunde i Hollywood

Hunde i film er ikke et ukendt fænomen, men der er kun tre hunde, der har fået tildelt en stjerne på Hollywood’s Walk of Fame side om side med kendte tobende skuespillere som bl.a. Jack Nicholson, Arnold Schwarzenegger og Meryl Streep.

Udover to og firbenede skuespillere har også en lang række figurer fået tildelt en stjerne på Hollywoods Walk of Fame. Det gælder bl.a. Mickey Mouse, Anders And, Peter Plys, Kermit m.fl. Derudover er også musikere m.v. repræsenteret på det berømte fortov.

Hvilke hunde har en stjerne?

I alt 3 hunde er blevet tildelt en stjerne på Hollywoods Walk of Fame. Det drejer sig om hundene

  • Lassie
  • Rin Tin Tin
  • Strongheart

Lassie

I Danmark er Collien Lassie nok den mest almenkendte af de tre hunde – ja, måske nok også en af de bedst kendte filmhunde generelt set.
Den oprindelige Lassie hed egentlig Pal og medvirkede i den første Lassie film ”Kom hjem Lassie”, der blev indspillet i 1943 og i 6 efterfølgende Lassie film. Senere fulgte bl.a. en TV-serie med samme navn og her indtog Pals efterkommere rollen som Lassie.

Rin Tin Tin

Rin Tin Tin (1918-1932) var en Schæferhund, der som hvalp blev reddet fra en kampzone i Frankrig under 1. verdenskrig og senere blev berømt filmhund i Hollywood.
Rin Tin Tin nåede at indspille både film, radio og TV-reklamer, før han døde 13 år gammel. Han blev også far til flere hvalpekuld, hvoraf nogle af aftagerne var bl.a. Greta Garbo og W.K. Kellogg (ja, ham med cornflakes’ene!).

Strongheart

Strongheart (1917-1929) var en af de første filmhunde i Hollywood. Som Rin Tin Tin var han en Schæferhund. Han var oprindelig trænet som politihund i Tyskland, før hans ejer bragte ham med sig til USA.
Strongheart har bl.a. medvirket i en version af den kendte ”White Fang” fra 1925 foruden flere andre indspilninger.

Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*