Forside » Forskning, viden og oplysning » 39 hunde efterladt på “kennel”

39 hunde efterladt på “kennel”

golden retriever hvalp til hundens dag i tivoliFlere vil nok kunne nikke genkendende til kennelnavnet ”Hof-Joy”, der for alvor blev landskendt, da TV2 programmet ”Basta” tilbage i 2007 satte fokus på kennelens handel med syge hunde kombineret med det faktum, at kennelen faktisk slet ikke havde tilladelse til at drive kennel…

Tidligere kennel-adresse på tvangsauktion

Kennel Hof-Joy drev på det tidspunkt kennel fra en landejendom nær Haslev, en ejendom som for nyligt er kommet på tvangsauktion.

Efter fraflytningen har realkreditinstituttet overtaget ejendommen, der efter familiens fraflytning dog stadig husede 39 hunde, der var placeret i bure i laden..

Kennelen fik senest i sommers frataget retten til at drive kennel – dengang lød begrundelsen, at hundene var afmagrede og ikke fik den fornødne pleje. Ved et politibesøg på ejendommen fredag kunne politiet konstatere, at hundene havde det bedre og var ved at blive fodret op – parret har dog fået besked på at reducere bestanden af hunde til 10 inden 1. februar, da hundene ellers vil blive fjernet af politiet.

Bekymring for hundene

Dyrenes Beskyttelse udtrykker fortsat bekymring for, om hundene lever i ætsende ammoniak-dampe på grund af afføring i burene, og peger samtidig på, at de ikke får den nødvendige menneskelige kontakt, det kræves, hvis hundene skal have en chance for at blive gode familiehunde.

Kennelen har i øvrigt drevet kennel under flere forskellige navne; Kennel Hirsholmen, Kennel Hof-Joy og Kennel Hovawart. Kennelen sælger primært hunde af racerne golden retriever og howawart og har hjemmesiden: http://www.golden-retriever.dk/ hvoraf det fremgår, at ”kennelen” stadig sælger hvalpe.

Kilde: Dagbladet, http://www.sn.dk/ samt http://faxe.netavis.nu/
Foto: Line, Hunde Nyheder (denne hund stammer ikke fra ovennævnte kennel)

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*