Forside » Arrangementer og udstillinger » Arrangement: Hunden, menneskets bedste ven

Arrangement: Hunden, menneskets bedste ven

hunden, menneskets bedste ven

Kom med til et spændende arrangement, der sætter fokus på hundens evner, når det kommer til for eksempel indlæring, sundhed, livskvalitet og trivsel.

Hunden, menneskets bedste ven

I modsætning til de mange fremragende træningsarrangementer, der løbende afholdes, er det hele vendt lidt på hovedet til dette arrangement. Her er det nemlig i endnu højere grad hunden, der er i fokus.

Arrangementet har vi valgt at kalde ”Hunden, menneskets bedste ven”, og vi har inviteret tre foredragsholdere, der hver især vil fortælle om hundens helt særlige evner til at hjælpe mennesket, når det kommer til bl.a. indlæring, livskvalitet, trivsel og sundhed.

De færreste hundeejere er nok i tvivl om, at en hund er langt mere end ”bare en hund” og at dens evner rækker væsentlig længere end til at lære ”sit” og gå pænt i snor, men hundens evne til at hjælpe mennesket får sjældent den fortjente anerkendelse.

Baggrunden for arrangementet er at skabe øget fokus på et lidt overset område, at give den fortjente anerkendelse og oplyse om, hvad hunde egentlig er i stand til.

Program

09.00 – 09.15: Velkommen

09.15 – 10.45: Dyreadfærdsbehandler og certificeret dyretræner Vibeke Sch. Reese

Hør Vibeke fortælle hvordan træningen af terapihunde foregår og få et indblik i, hvilke egenskaber en god terapihund besidder samt om nogle hunde er bedre egnet som terapihunde end andre.

Vibeke vil også komme med konkrete eksempler på arbejdet med terapihunde, bl.a. vil hun fortælle om Danmarks første læsehund, som hun præsenterede på Fredericia Bibliotek i 2009 samt komme med eksempler på, hvad hendes terapihunde har gjort for børn, f.eks. som støttehunde i forbindelse med hjertescanning på hospital, ved tandlægebesøg samt i forbindelse med blodprøvetagning.

10.45 – 11.00: Pause

11.00 – 13.00: Læge Milena Penkowa

Hjernen hos mennesker og hunde er forbløffende ens og alligevel uens. Terapihunde og besøgshunde har fået et stort gennembrud i det internationale sundhedsvæsen, hvor hundene udgør en terapeutisk strategi, der anvendes på linje med traditionel medicin. I nogle tilfælde, såsom ved visse hjertekredsløbslidelser virker hunden sågar bedre end vores farmaceutiske medikamenter.

Hør Milena fortælle hvorfor du behøver en hund til at øge din sundhed, livslængde og helbredelseschancen ved alvorlige sygdomme i hjerne, sind, hjerte og immunsystem samt ved cancer.

13.00 – 13.45: Frokostpause

13.45 – 15.15: Speciallærer Rikke Espersen med skolehunden Thomas

Hør speciallærer Rikke Espersen give et indblik i de erfaringer, man på Resen Skoles specialafdeling har gjort sig i forhold til brug af hund som pædagogisk og terapeutisk værktøj, når det kommer til arbejdet med børn med særlige behov som f.eks. ADHD.

Rikke vil desuden komme med konkrete eksempler på, i hvilke situationer skolehunden Thomas bruges på skolen og hvad resultatet er. Endelig vil hun fortælle, hvilken forskel Thomas har gjort for børnene og undervisningen.

Der er indlagt spørgetid efter alle tre oplæg, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderne.

Køb billet

Præsentation af foredragsholderne

Vibeke Sch. Reese

Vibeke Sch. Reese er udlært dyrepasser i Aalborg Zoo, og har siden hen taget et hav af kurser i ind- og udland, bl.a. har hun uddannet sig til dyreadfærdsbehandler samt service- og signalhundeinstruktør i Sverige. Hun er desuden certificeret dyre træner.

Vibeke er vokset op med en bror, der har Downs syndrom, og oplevede derfor meget tidligt i sin barndom, hvad hunde kan gøre for mennesker.

Vibeke uddanner forskellige typer af terapihunde, bl.a. læsehunde, matematik hunde, skole/klassehunde, tandlægehunde, hospitalshunde, lægehunde, og er netop nu i gang med at uddanne Danmarks første cancersniff hund, og fortæller ”De store oplevelser, som arbejdet med uddannelse af hjælpehunde til handicappede har givet mig igennem årene, er bare helt vidunderlige og har styrket mig i min formodning om, at menneske og hund er et meget specielt par, der kan give hinanden så meget på alle måder”.

Milena Penkowa

Milena Penkowa blev uddannet læge i 1998 og i 2012 udgav hun bogen ”Hund på recept”, hvor der sættes fokus på hundes potentiale, når det kommer til menneskets sundhed. Bogen beskriver bl.a. hvorfor og hvordan en hund kan forbedre vores hjerte, kredsløb, hjerne, sind, immunsystem og derigennem beskytte os imod sygdomme inklusiv kræft.

I bogen understreges det desuden, at hundens gavnlige virkning ikke kun hænger sammen med den øgede motion, som normalt følger med en hund, men at alene det at stryge hundens pels har en positiv indvirkning på bl.a. stress.

Rikke Espersen og skolehunden Thomas

Til trods for at skolehunden Thomas kun har godt et års ansættelse på bagen, er han allerede landskendt – han har været omtalt i bl.a. TV Avisen, på radioens P4 DR, i blade som Familie Journalen, Ude og Hjemme og Hunden, på Skolebørn.dk m.v.

Thomas’ ejer er Rikke Espersen, der er speciallærer på Resen Skole ved Skive, hvor Thomas fungerer som skolehund i en specialklasse med bl.a. ADHD børn.

Køb billet

Detaljer

  • Dato: Lørdag den 27. september 214
  • Tidspunkt: Kl. 9.00 – 15.15. Dørene åbner kl. 8.40.
  • Sted: Baungårdhuset, Baungårdsvej 65, 6600 Vejen. Det ligger ca. 1 kilometer fra motorvejsafkørsel 68, og der er gratis parkering.
  • Pris: 399 kr. frem til 1. august 2014 – herefter er prisen 499 kr. Inkluderet i prisen: Sandwich, kaffe/the samt isvand.
  • Obs.: Der er et begrænset antal pladser.

Arrangementet henvender sig bl.a. til

  • Lærere, pædagoger og ansatte inden for pleje og sundhedssektoren
  • Forældre/pårørende, f.eks. til børn med ADHD
  • Alle, der er nysgerrige efter at høre mere om hundens mange positive egenskaber
Køb billet

Tak til…

Bayer Danmark for at støtte op om arrangementet, så vi kan holde prisen på et niveau, hvor de fleste kan være med.

bayvantic

 

 

 

Husk at vi afholder et andet spændende arrangement om søndagen, nemlig et endags seminar om stress hos hunde med verdenskendte Anders Hallgren.
Læs mere om arrangementet her: Anders Hallgren om hunde og stress

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*