Forside » Artikler

Artikler

Sandsynligheden for at dyrke nok motion er fire gange større hos hundeejere end hos folk uden hund

Et nyt studie har undersøgt motionsvanerne blandt hundeejere og ikke-hundeejere i 385 britiske husstande, og der er opløftende nyt til hundeejerne. Hundeejere får mere motion Studiet viser, at hundeejere oftere går ture og i længere tid end folk uden hunde. Samtidig viser studiet, at hundeluftningen ikke erstatter andre fysiske aktiviteter hos hundeejerne, men at gåturene med hunden kommer oveni andre ... Læs mere »

Bogudgivelse: ”Omkring på Kallerupbanen”

Onsdag d. 3. april udkommer beatpoet Claus Høxbroes nye digtsamling ”Omkring på Kallerupbanen”. Inspirationen til digtsamlingen kommer fra Danmarks ældste hundevæddeløbsbane. Digtsamling inspireret af hundevæddeløb – Der er noget helt fantastisk ved at se disse dyr komme spurtende rundt i svinget, med en enorm hastighed, at kunne se dem an inden løbet og forhåbentligt vælge en vinder. At dykke ned ... Læs mere »

Fra 1. april skal hunden være i snor på stranden

hunde og strand

Ifølge naturbeskyttelsesloven er det ikke lovligt at lufte hunden uden snor på stranden mellem d. 1. april og d. 30. september. Husk hundesnoren Hvis du lufter hund på stranden, skal du være opmærksom på reglerne. Som udgangspunkt må du ikke lufte din hund uden snor på stranden i perioden mellem d. 1. april og d. 30. september. Udover at strandene ... Læs mere »

Hundefoder tilbagekaldes på grund af forhøjet D-vitamin

hundefoder

Hill’s Pet Nutrition tilbagekalder dåsemad til hunde, efter de har fundet forhøjede mængder af D-vitamin i vådfoder fra virksomheden. Tilbagekaldelse af vådfoder til hunde Fødevarestyrelsen har i dag udsendt en pressemeddelelse vedrørende Hill’s Pet Nutritions frivillige tilbagekaldelse af vådfoder til hunde. Fødevarestyrelsen opfordrer i den forbindelse hundeejere til at tage kontakt til deres dyrlæge, hvis deres hund har spist vådfoder ... Læs mere »

Labrador retriever mest populære race i USA for 28. år i streg

I Danmark er labrador retriever den mest populære hunderace, og det har den været siden 2013, hvilket i sig selv er en flot præsentation. I USA toppede labrador imidlertid listen over populære hunderacer for imponerende 28. år i streg! I USA er de tilsyneladende vilde med labrador retrieveren. På American Kennel Clubs liste over de mest populære hunderacer i 2018, ... Læs mere »

Sådan følger du med i Crufts fra computerskærmen

pris på hund

  Crufts kaldes verdens mest prestigefyldte hundeudstilling og i 2019 finder arrangementet sted d. 7. – 10. marts. Se her hvordan du følger med. I løbet af de fire dage Crufts er i gang, vil ca. 20.600 hunde deltage i udstillingen, mens ca. 7.000 hunde vil deltage i lydighed, dog dancing, flyball, agility og mange andre hundeaktiviteter. Crufts finder sted ... Læs mere »

Fødevarestyrelsen opfordrer hundeejere til at være varsomme med hundegodbidder

Der har i den seneste tid været fokus på de såkaldte ”jerky” godbidder fra flere sider. Godbidderne mistænkes for at kunne føre til nyreproblemer hos hunden. Tørrede godbidder under mistanke Universitetshospitalet for Familiedyr delte i starten af året en advarsel mod jerky godbidder på deres Facebook side. Her skrev de blandt andet, at der gennem en del år er rapporteret ... Læs mere »

Mange hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en glad hundesmiley

For cirka et år siden trådte en hundesmileyordning i kraft. Hundesmileyordningen viser, hvor gode virksomhederne er til at overholde de regler, der skal sikre, at hundene har det godt. Mange glade hundesmileys efter første år Miljø- og Fødevarestyrelsen skriver på deres website, at nu hvor hundesmileyordningen har været i gang cirka et år, har stort set alle landets registrerede hundepensioner, ... Læs mere »

Kæledyr forebygger allergi – jo flere, jo bedre

Forskning fra Universitetet i Gøteborg viser, at jo flere hunde og katte man vokser op med som barn, jo lavere er risikoen for, at man senere udvikler allergi. Forskerne mener også at have fundet svaret på, hvordan kæledyrene giver beskyttelse. Effekten af husdyrhold i barnets første leveår Man har tidligere troet, at der var en sammenhæng mellem husdyrhold og udvikling ... Læs mere »

Undersøgelse viser, at hver anden hund får for lidt motion

Ifølge en stor husdyrundersøgelse foretaget af AniCura i Sverige motionerer en del hundeejere deres hund for lidt. Ifølge AniCura har de fleste hunderacer brug for omkring to timers motion dagligt, men 13 procent af hundene i undersøgelsen får maksimalt 5 timers motion om ugen. Mange hunde får maks. 10 timers motion om ugen Ifølge AniCuras undersøgelse motionerer hver anden hundeejer ... Læs mere »