Forside » Arrangementer og udstillinger » Beretning fra en Cruft vinder

Beretning fra en Cruft vinder

Liusu Ai-lin, BOB på Cruft 2012Lise-lotte Adler kunne se sin drøm gå i opfyldelse, da hendes Chow Chow, Liusu Ai-lin, blev kåret til ”Bedst i racen” på dette års Cruft, verdens største hundeudstilling. Vi har modtaget Lise-lottes beretning om nogle forrygende dage i det engelske…  

Turen til England

Turen til England var lang. Allerede tirsdag d. 6. marts blev kursen således sat mod Hoek van Holland, en tur på godt 700 km. Herfra gik det med færgen til Harwich, en sejltur på ca. 7 timer. Og velankommet til Harwich onsdag morgen ventede en ca. 4,5 timer lang køretur forude til turens endestation; Birmingham og hotellet nord for byen.

Så går det løs på Cruft

Torsdag d. 8. var der sommerfugle i maven, for her stod der Cruft på programmet. Turen til udstillingshallen tog ca. en halv time og her ventede i alt 88 tilmeldte Chow Chow’er.

I Liusu Ai-lins klasse var der i alt 14 hunde, fordelt mellem åben klasse tæver og champion tæver (uden dommeren i øvrigt vidste, hvem der var hvem). Liusu AI-lin startede med at vinde sin klasse, og skulle derefter op mod de andre vindende tæver, hvor hun ligeledes løb af sted med sejren.

Tilbage var så BOS (Bedst af modsatte køn) og BOB (Bedst i racen), hvor Liusu Ai-lin var oppe mod sidste års BOS hanhund, en meget smuk sort han, og her skete så det, Lise-lotte kun har turdet drømme om: Liusu Ai-lin blev BOB på Cruft! Liusu Ai-lin, som vel at mærke er fra Lise-lottes eget opdræt – ja, så kan man vist roligt være stolt!

Dyrelægetjek på Cruft

Som tidligere nævnt var sundheden et af de store fokusområder på dette års Cruft, og Liusu Ai-lin måtte også igennem et større et af slagsen.

Det startede uden døre, hvor Liusu Ai-lin  og Lise-lotte skulle løbe frem og tilbage 5 gange – alt i alt en pæn lang strækning der havde til formål at vurdere hundens åndedræt. Heldigvis var Liusu Ai-lin i super kondition.

Her fra gik turen videre til yderligere kontrol, hvor dyrlægen havde en bog med alle racer, hvori der stod hvilke racerelaterede sygdomme, hundene evt. kunne lide af. Liusu Ai-lin fik således det helt store tjek: Øjne (med pandelampe), ører, pigmentering i mund, antal tænder, foruden en gennem mærkning af hunden samt en forespørgsel til hendes hofter og albuer – herunder om hun var HD/AD fotograferet. Alt i alt et 20 minutters tjek, som Liusu Ai-lin i øvrigt bestod til UG +

I den store ring på Cruft

Efter det omfattende dyrlægetjek havde Lise-lotte og Liusu Ai-lin ca. 20 minutter ”pause”, inden turen gik i den store ring – og på TV!

De 20 minutter fik dog hurtigt ben at gå på, for der skulle både tisses og trækkes frisk luft. Herefter skulle Lise-lotte afhente sin præmie – som i øvrigt også var Lise-lottes første pengepræmie nogensinde; 25£ svarende til ca. 222 kr. Herefter ventede indskrivning i store ring og fotografering i 2 forskellige stande, en for Cruft og en for Den Engelske Kennelklub.

Og så blev det endelig tid… Forinden blev Lise-lotte instrueret i opførslen i store ring og mindet om kameraet (ja ,som om man ikke var nervøs i forvejen…). I ringen klarede Liusu Ai-lin det endnu engang fremragende og endte med at være udtaget blandt de 10 sidste.

Vel hjemme igen

Efter en yderst begivenhedsrig dag, ventede en dags afslapning, før kursen atter blev sat mDanske Chows på Cruft 2012od Danmark via Holland. Søndag eftermiddag d. 11. marts kunne en træt og glad Lise-lotte med den ganske uimponerede hoved”person” Liusu Ai-lin træde ind af døren derhjemme, hvor der i øvrigt ventede et surpriseselskab af venner og bekendte, der selvfølgelig stod klar med lykønskninger til både hund og ejer.

På Cruft 2012 var der i øvrigt hele 5 danske Chow Chow’s og alle 5 blev placerede – en rigtig flot præstation deltageantallet på 88 taget i betragtning.

Der er i øvrigt Lise-lotte, der har hjulpet os med raceportrættet af Chow-Chow.

Fotos: Venligst udlånt af Lise-lotte Adler 

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*