Forside » Politik, regler og love » Bevilget servicehund koster måske bolig

Bevilget servicehund koster måske bolig

Krigsveteranen Heine Knudsen har fået bevilget en servicehund af Forsvaret, der skal afhjælpe de psykiske handicaps, han har pådraget sig som følge af sin udsendelse til krigshærgede områder. Boligforeningen AAB er i midlertidig klar til at smide ham på porten.

Hunde kan hjælpe personer, der er ramt af posttraumatisk stress

Heine Knudsen har været udsendt flere gange, til bl.a. Balkan og Somaliland. Det har resulteret i diagnosen posttraumatisk stress (forkortet PTSD), der bl.a. udmønter sig i raserianfald og angst for at forlade hjemmet.

Forsvaret har derfor bevilget ham servicehunden Jagger, hvilket har haft en yderst gavnlig virkning. Heine Knudsen forklarer således til Midtjyllands Avis ” Han [Jagger] gør mig tryg. Han gør, at jeg kan sove om natten, så jeg ikke skal ligge henne i hjørnet af sofaen eller under bordet. Jeg kan have besøg af fremmede igen. Og så har han reddet vores forhold herhjemme”. 

Boligforeningen AAB giver ikke psykisk syge dispensation til hund

Heine Knudsen er bosiddende i afdeling 22 hos boligforeningen AAB i Silkeborg. Her må beboerne som udgangspunkt ikke holde hund, men der kan søges om dispensation, hvis der er tale om en servicehund. I loven om servicehunde i almene boliger er psykiske handicaps i midlertidig ikke nævnt, og derfor kan AAB i Silkeborg tilsyneladende ikke give ham en dispensation.

Til gengæld har han fået et halvt års dispensation samt et tilbud om at springe over ventelisten til en bolig, hvor hunde er tilladt. Blandt andet på grund af børnene ønsker Heine dog ikke at flytte. Han ønsker tværtimod at få sit psykiske handicap ligestillet med et fysisk handicap, og Jagger ligestillet med en førerhund.

Venstre vil rejse sagen i Folketinget

Venstres Ejvind Vesselbo mener ikke, at boligforeningens fortolkning af bekendtgørelsen er korrekt, og vil nu rejse sagen i Folketinget, for at få en vurdering af by- og boligministeren samt socialministeren.
Ejvind Vesselbo udtaler til P4 Østjylland ”Det er ikke til at forstå, at nogen mennesker kan opføre sig på den måde. Her må man have den fleksibilitet, der skal til for, at familien kan få et godt liv”.

Kilder: http://www.mja.dk og http://www.dr.dk/P4/
Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*