Forside » Bøger, film, TV og nettet » Bogudgivelse: ”Farvel til en ven – om sorgen efter en hund”

Bogudgivelse: ”Farvel til en ven – om sorgen efter en hund”

Farvel til en ven af Anders HallgrenHunde lever desværre ikke evigt, så selv om det kan synes hårdt og ubarmhjertigt, kommer der en dag, hvor du må sige farvel til din firbenede ven. Den svenske menneske- og hundepsykolog Anders Hallgren har skrevet en bog om emnet; ”Farvel til en ven – om sorgen efter en hund”.

Det er jo bare en hund

…Lige præcis dét er nok noget af det værste, man kan få at vide ovenpå tabet af sin hund, men ikke desto mindre har nogen mennesker svært ved at forstå, at man kan føle så stor sorg, når der ”bare” er tale om en hund. Det kan også være, at man selv føler det forkert at føle og vise sin sorg, og det er netop det Anders Hallgren prøver at gøre op med i bogen.

5 sorgfaser og tips til bearbejdning af sorgen

I bogen fortæller Anders Hallgren om 5 faser man går igennem ovenpå tabet af sin firbenede følgesvend

  • Chokfasen
  • Protestfasen
  • Hjælpeløshedsfasen
  • Bearbejdningsfasen
  • Nyorienteringsfasen

Derudover kommer han med konkrete tips til, hvordan man bearbejder sorgen, men som han slår fast i indledningen; ”Du får lidt støtte og vejledning, men sorgen er din. Kun din. For intet kan mindske den og gøre den lettere. Det kan dog være vigtigt med hjælp og støtte til at komme igennem sorgen, for så føler du dig måske ikke helt så ensom. Følelsen af, at nogen har været igennem det samme og ved, hvordan det føles, kan være en lindring, når sjælen er gået på grund og er i nød”.

Hundebøger fra start til slut

Kort fortalt skal bogen ses som en støtte midt i sorgen. For lige såvel som mange støtter sig til en bog eller flere bøger, når de står overfor at skulle anskaffe sig en hvalp, lige såvel kan man have brug for det, når et liv slutter og man selv skal videre uden sin trofaste ven ved siden.

Om ”Farvel til en ven – om sorgen efter en hund”

Bogen ”Farvel til en ven – om sorgen efter en hund” udkom på Forlaget Tro-Fast d. 1. juni 2012, hvor den også kan købes til 130 kr.

Foto: Venligst udlånt af Forlaget Tro-Fast

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*