Forside » Bøger, film, TV og nettet » Bogudgivelse: Hund på recept – Styrk din sundhed og livskvalitet

Bogudgivelse: Hund på recept – Styrk din sundhed og livskvalitet

hund på recept af milena penkowaI dag udkommer bogen ”Hund på recept – styrk din sundhed og livskvalitet” af Milena Penkowa, der i det daglige bor sammen med field trial cockerpanielen Snubbi.

Hundeejer ved et tilfælde

I bogens indledning beskriver Milena, hvordan hun – nærmest ved en tilfældighed – endte som hundeejer. Faktisk skulle hun blot have fungeret som midlertidig hundepasser for field trial cockerpanielen Snubbi, der dengang var hvalp. Men allerede efter en uge følte hun sig så stærkt forbundet til Snubbi, at hun måtte fortælle sin mor (som hun passede Snubbi for), at hun altså ikke var i stand til at aflevere ham igen.

Milenas mor var heldigvis overbærende, og således endte Milena altså som hundeejer ved et tilfælde. Og heldigvis for det, for som Milena selv skriver ”Snubbi har været min redningsplanke, fordi han kom på et tidspunkt, hvor alt var kaos”.

Køb bogen på Saxo.com

Hunde er gavnlige for helbredet

Med en motionsivrig race som field trial cockerspanielen fandt Milena hurtigt ud af, at man helt automatisk får rørt sig mere som hundeejer, men det er nu ikke kun på dét punkt, hunde har en gavnlig virkning på menneskers helbred.

Nyere lægevidenskabelig forskning peger således på, at det også for hjerne og sind, kan være godt at tilbringe tid sammen med en hund. Udover at man som hundeinteresseret føler en naturlig glæde ved at være sammen med hunde, er der en lang række andre parametre, der spiller ind. Parametre der har rod i fysiologiske, biokemiske, hjernebiologiske og medicinske forhold.

Hundes positive virkning ved sygdomme: Fra stress og depression til hjertesygdomme og kræft

Milena Penkowa er læge, ph.d. og dr.med og i hendes bog ”Hund på recept” beskriver hun hundes helbredsfremmende effekt på lidelser som f.eks. stress, depression, angst, allergi og smerter. Bogen gennemgår desuden de væsentligste lægevidenskabelige forskningsresultater, der peger i retning af hundens positive virkning ved alvorlige hjerne-, hjerte- og immunologiske lidelser samt ved kræftsygdomme.

For eksempel øger en hund sin ejers overlevelse markant efter en blodprop i hjertet, ligesom den reducerer kræft via konkrete forbedringer af immunsystemet.

Besøgshund og terapihunde

Milena Penkowas egen hund Snubbi fungerer bl.a. som besøgs- og terapihund, og i bogen fremhæver Milena da også netop social- og sundhedssektoren, som det område der vil profitere allermest af hundes tilstedeværelse og gavnlige virkning på helbredet.

Om Hund på recept

Milena Penkowas bog ”Hund på recept” udkommer fredag d. 9. november på Dansk Psykologisk Forlag. Den er 255 sider lang og fås til en vejledende pris på 268 kr.

Bogen fås bl.a. hos Saxo.com – Klik her for at købe den hos Saxo.com

Obs.: Milena Penkowa vil præsentere “Hund på recept” på Bellascenen søndag den 11. november på den store årlige bogmesse “Bogforum”.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*