Forside » Bøger, film, TV og nettet » Bogudgivelse: “Hundeforståelse – i teori og praksis”

Bogudgivelse: “Hundeforståelse – i teori og praksis”

Hundeforståelse - i teori og praksis af Bettina HvidemoseBettina Hvidemose der er bl.a. er uddannet dyreadfærdsterapeut og hundeinstruktør, står bag bogen ”Hundeforståelse – i teori og praksis”.

Stimulér hunden og undgå konflikter

I bogen “Hundeforståelse – i teori og praksis” giver Bettina Hvidemose bl.a. gode råd til hvordan samspillet mellem hund og ejer kommer til at fungere optimalt.

På bogens 120 sider kommer forfatteren bl.a. rundt om

  • Valg og træning af hvalp
  • Hundens adfærd
  • Indlæringsmetoder
  • Stimulering af hunden
  • Gode råd til ”alene hjemme”-problemer
  • Forebyggelse af angst og aggressivitet hos hunden

Bogen er let at læse, og om baggrunden for den, forklarer Bettina Hvidemose bl.a.; ” Min mission har været at samle og give noget af det nyeste viden om hundens adfærd og indlæringspsykologi videre på en letforståelig måde”.

Forstå din hund

Som bogens titel også antyder, er der både en teoretisk og en praktisk side af hundetræning. Om dét forklarer Bettina; ”Det er vigtigt at forstå, hvordan hunden tænker og reagerer, inden man begynder at træne den. Et af de største problemer, som jeg oplever blandt hunde og mennesker er understimulering – at hunden simpelthen ikke bliver udfordret nok, og at vi som mennesker kommunikerer med den på en alt for menneskelig måde. Hunde har brug for, at vi kombinerer vores kommandoer med kropsprog”.

Undgå at dominere hunden

I “Hundeforståelse – i teori og praksis” gør Bettina også op med en af de mere sejlivede myter i hundeverdenen – nemlig at man skal dominere hunden og tage lederskab for at få en dygtig og velopdragen hund. Det er ifølge Bettina slet ikke nødvendigt, og hun uddyber ”Hunden ser ikke sig selv som en del af menneskeflokken, og den prøver ikke at kravle op ad rangstigen i familien ved sin adfærd. Opfører hunden sig anderledes eller problematisk, er der ofte et eller andet i vejen”. Bettina lægger i stedet op til, at hund og ejer får et godt indbyrdes forhold til hinanden og kommer i bogen med flere konkrete bud på, hvad et godt samliv mellem hund og ejer kan indeholde.

Bogen koster ca. 200 kr. og kan bl.a. købes i flere forskellige dyrewebshops samt på saxo.com.

Om Bettina Hvidemose

Bettina Hvidemose er uddannet dyreadfærdsterapeut og heste- og hundeinstruktør fra Etologisk Institut og har efterfølgende endvidere uddannet sig indenfor massage, kranio sakralterapi og akupunktur.

Siden 2006 har hun ejet og drevet Center for Dyreterapi, der er beliggende i Hirtshals. Her tilbyder hun individuel hjælp til dyreejere i form af rådgivning, træning, adfærdsterapi og massage, ligesom hun holder foredrag, kurser og uddanner dyreadfærdsterapeuter.

Foto: Venligst udlånt af Bettina Hvidemose

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*