Forside » Bøger, film, TV og nettet » Bogudgivelse ”Pelsen, Pytten og Pølsen”

Bogudgivelse ”Pelsen, Pytten og Pølsen”

Hundebog for børnHanne Mathiasen, der tidligere bl.a. har skrevet bøger om hundeopdræt og hundeudstilling, er på banen med en helt ny hundebog. Denne gang en hundebog i børnehøjde…

Hundebog i børnehøjde

”Pelsen, Pytten og pølsen” er fortællingen om Hannes tibetanske terrier, Kyas-Ma, der i bogen har fået det mere børnevenlige navn Pelsen, samt pelsens to hvalpe – eller ja, faktisk er kun den ene hvalp rigtig Pelsens, hvorimod den anden er i pleje, så at sige.

I bogen følger man Pelsen lige fra hun er drægtig, til den dag den ene hvalp, Pølsen, bliver hentet at sin nye familie (den anden hvalp, Pytten, skal nemlig blive boende hos Pelsen og Hanne).

Hunde skal være børnevenlige. Børn skal være hundevenlige

I bogens omslag står der, at ”Pelsen, Pytten og Pølsen” er velegnet som højtlæsning for børn fra førskolealderen og til børn i indskolingen samt til begynderlæsning for letøvede.

Her har vi dog tilladt os at teste bogen på Hunde Nyheders ”juniorassistent” på blot 18 måneder, og det gik over alt forventning. ”Juniorassistenten” har på ingen måde ro nok i måsen til at høre hele bogen fra ende til anden, men nu er der jo også tale om en bog på ca. 60 sider. Bogen er dog inddelt i masser af små sektioner, så den kan sagtens tages frem igen og igen, uden det af den grund er forstyrrende for handlingen.

Bogen er fuldt med billeder, ja faktisk er der billeder på hver eneste side. Her gjorde vi det sådan, at ”juniorassistentens” mor læste hele bogen først, så hun på den måde havde fanget de forskellige, vigtige pointer i bogen. Herefter pegede vi løs på billederne og snakkede ud fra dem. Når ”juniorassistentens” koncentrationen var ved at dale, lagde vi bogen væk og fandt den så frem igen på et senere tidspunkt.

Let forståelig hundebog med gode pointer

”Juniorassistenten” er endnu ikke i stand til at sætte ord på alle sine tanker, men han fik udbrudt ”vov-vov” rigtig mange gange i løbet af bogen, og var svært begejstret over alle billederne. Trods hans lidt unge alder fik han også mange af pointerne med – bl.a. sagde han ”shhh”, da vi kom til billedet af de sovende hundehvalpe.

Juniorassistentens mor synes, at selve idéen med en hundebog i børnehøjde er rigtig, rigtig god, for som der også står skrevet på en af siderne i bogen ”Hunde skal være børnevenlige. Børn skal være hundevenlige”. Netop dén pointe er supervigtig, og her er bogen et rigtig godt redskab, for børn bliver jo ikke hundevenlige bare sådan uden videre.

Bogen er nemlig fyldt med nyttige informationer, som børn kan forholde sig til, fordi de bliver fortalt på en letforståelig måde gennem en konkret historie, der er illustreret med masser af billeder. Det er f.eks. informationer som ”Hverken børn eller hunde kan lide at blive drillet”, ”Du må aldrig forstyrre en hund, der sover” osv., osv.

Alt i alt en bog der bestemt kan anbefales til familier med børn, der står overfor at skulle have hund, eller måske allerede har hund.

Bogen koster 149 kr og er i hardback-udgave. Den kan bl.a. købes på Forlaget Mathiasens hjemmeside.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*