Forside » Arrangementer og udstillinger » Så er Crufts udstillingen i gang

Så er Crufts udstillingen i gang

Chinese chrestedHvert år afholdes der Crufts hundeudstilling i England – en udstilling, der har cirka samme betydning og prestige for udstillere som Tour de France for cykelryttere.

28.000 hunde deltager ved Crufts i år

Crufts udstillingen kan i år fejre sit 120 års jubilæum, og afholdes i Birmingham i England i dagene d. 10. -13. marts 2011. Der er repræsenteret ca. 28.000 forskellige hunde, og udstillingen er blandt verdens største begivenheder indenfor hundeverdenen.

Crufts har gennem tiden udviklet sig fra at være en mere traditionel hundeudstilling til at være en generel hyldest til den rolle, hunde spiller i mange menneskers liv. Udover udstillingshundene vil både arbejdende hunde (f.eks. politihunde), redningshunde, sportshunde (f.eks. indenfor agility) m.fl. således være i fokus.

Derudover er Crufts et oplagt sted at tale med topopdrættere af de forskellige racer, hvis man evt. overvejer at anskaffe sig et nyt firbenet familiemedlem. Endelig er der naturligvis et hav af stande, hvor man kan købe alle tænkelige og utænkelige ting til hunden og dens ejer.             

Følg med fra sofaen

Hvis du kunne tænke dig at få et indblik i atmosfæren til Crufts, kan udstillingen følges live på http://www.dfscrufts.tv/, mens der er officielle Crufts videoer tilgængeligt på www.YouTube.com/OfficialCrufts

Historiske facts om Crufts

  • Charles Crufts var navnet på manden, der stod bag den første Crufts udstilling tilbage i 1891. Dengang deltog 2.437 hunde fordelt på 36 racer.
  • 45 år senere, i 1936, rundede udstillingen for første gang 10.000 deltagende hunde.    
  • I 1950 transmitterede BBC for første gang fra Crufts
  • I 1961 rundende udstillingen 15.000 deltagende hunde
  • Agility blev for første gang demonstreret på Crufts i 1978, og 2 år senere var den første officielle agility konkurrence på Crufts programmet
  • I 1982 blev Crufts udvidet til 3 dage og allerede 5 år senere, i 1987, blev endnu en dag tilføjet
  • Flyball blev demonstreret for første gang på Crufts i 1990
  • I 2009 streamede Crufts for første gang online fra udstillingen. Kanalen blev den mest sete på YouTube i Storbritannien.  

Kilde: http://www.crufts.org.uk/
Foto: © Line, Hunde Nyheder (Obs. Billedet er fra en udstilling i Danmark)

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*