Forside » Velfærd og velgørenhed » Dækkener til de hjemløses hunde

Dækkener til de hjemløses hunde

Galgoen Sweety med hundedækkenVinteren nærmer sig og temperaturerne falder. Udenfor trasker de hjemløse og deres hunde fortsat ufortrødent rundt. I København hvor ca. halvdelen af landets hjemløse befinder sig, er der kun et enkelt herberg, hvor det er tilladt at medbringe sin hund. Det betyder, at mange hjemløse og deres hunde er henvist til gaden.

 Glad person med overskud og et stort hjerte for hunde

Som medlem af foreningen www.galgo-sos.dk  begyndte Grethe Marup for snart 5 år siden at sy dækkener til de spanske hunde, galgoerne. Grethe fik udleveret et helt enkelt mønster, som hun selv har videreudviklet og rettet til. Siden da er det blevet til mellem 800-1000 dækkener til stor hjælp for de spanske hunde, der ligger på internaterne på cement-gulve, uden beskyttelse mod kulde.

Fra spanske hunde til danske hunde

Sidste år gik Grethe og overvejede, om der mon var nogle danske hunde, der kunne have brug for dækkener. Grethe vendte tanken med en bekendt, der er kredsformand i Dyrenes Beskyttelse, og pludselig udsprang idéen om dækkener til de hjemløses hunde.
Der var ikke langt fra idé til handling og umiddelbart før jul sidste år, afleverede Grethe sine første 44 dækkener til de hjemløses hunde i forbindelse med et julearrangement for hjemløse.

Produktionen af hundedækkener fortsætter

Grethe har indtil nu syet omkring 200 dækkener til de hjemløses hunde, og hun fortsætter ufortrødent. Hun har tilmed udvidet kollektionen til også at omfatte liggeunderlag med voksdug på undersiden af fleece/uld på oversiden, så hundene kan ligge varmt, selv når det er koldt og fugtigt. Også strikkepindende bliver brugt, for Grethe er nemlig også begyndt at strikke dækkener.

Personen bag dækkenerne

Grethe Marup er 72 år gammel og pensioneret sygeplejerske. Hun har ingen baggrund for syning og håndarbejde, udover ren og skær interesse. Selvom det efterhånden er blevet til et pænt stort antal dækkener, så hygger hun sig fortsat med det, og nyder at træffe en masse positive mennesker i den forbindelse.  
Grethe er selv den glade ejer af galgoen Sweety, der ses som ”dækken-model” på billedet herover.

Foto: Venligst udlånt af Grethe Marup

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*