Forside » Bøger, film, TV og nettet » Danmarkspremiere: Dogman

Danmarkspremiere: Dogman

‘Dogman’ havde verdenspremiere på Cannes Film Festival sidste år, hvor Marcello Fonte (som spiller hundefrisøren Marcello i filmen) vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle. 28. februar 2019 har filmen Danmarkspremiere.

Hundefrisør i hovedrollen

Dogman udspiller sig i en forstad nord for Napoli. Her driver Marcello driver en hundesalon, hvor han lever i perfekt harmoni med de firbenede. Når det kommer til omgangen med de tobenede er han imidlertid mere udfordret.

For at kunne forkæle sin datter med eventyrlige dykkerture, har hundefrisøren Marcello en bibeskæftigelse: Han sælger kokain. En af hans faste kunder er den store, voldelige Simone, som er frygtet af alle. Marcello og Simone har et gensidigt afhængighedsforhold, der er præget af både ømhed og angst.

I takt med at Simones misbrug eskalerer, kommer Marcello under pres, og tilsidst er han nødt til at tage affære. Desværre bliver det med fatale konsekvenser til følge…

Om Dogman

Dogman var med i hovedkonkurrencen på Cannes Film Festival i 2018, hvor den indbragte Marcello Fonte prisen for bedste mandlige hovedrolle. Filmens instruktør er Matteo Garrone, der med filmen vender tilbage til den verden, han skildrede i den prisvindende mafiafilm ’Gomorra’ fra 2008.

Dogman har Danmarkspremiere d. 28. februar 2019.

Pssst: På Hundenyheders Facebook-side kan du deltage i en konkurrence om billetter til filmen.