Forside » Arrangementer og udstillinger » Dansk Kennel Klub afskaffer præmieringskravet

Dansk Kennel Klub afskaffer præmieringskravet

Dansk Kennel Klub har i weekenden afholdt ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Her blev det bl.a. besluttet at afskaffe præmieringskravet.

Præmieringskrav og avlsgodkendelsesarrangementer afskaffes

For langt størstedelen af hunderacerne har det tidligere været sådan, at en hund skulle være præmieret på en udstilling eller alternativt avlsgodkendt til et avlsgodkendelsesarrangement, før hunden kunne anvendes til avl i DKK-regi. Fra dags dato (d. 9. januar 2012) er dette krav blevet afskaffet – det gælder således for alle parringer, der finder sted fra d. 9. januar 2012 og fremadrettet.

Andre avlsrestriktioner

Udover kravet om præmiering/avlsgodkendelse har der også tidligere været opstillet krav, der typisk har med hundenes fysiske og mentale sundhed at gøre – det kan f.eks. være krav om øjenlysning, mentaltest eller lign.. Disse krav varierer fra race til race og det er derfor op til de enkelte specialklubber i samarbejde med DKK at vurdere, om der skal ske ændringer på det punkt. Indtil videre vil alle nuværende krav fortsat bestå og skal altså opfyldes, før et kuld hvalpe kan stambogsføres.

Ændringer i forhold til erhvervelse af kennelmærke

Også på området for kennelmærke er der ændringer på vej. Den tidligere grænse på 3 kuld på 5. år lempes nu således, at man ikke behøver erhverve sig kennelmærke, så længe antallet af hvalpekuld holdes på max. 2 på indenfor en 12-måneders periode.    

Hvorfor disse ændringer?

Ændringerne er et direkte resultat af, at antallet af solgte hvalpe med DKK-stamtavle gennem de senere år har været faldende. I erkendelse heraf har DKK været i dialog med dets medlemmer, der er blevet opfordret til at komme med deres inputs til debatten. Her er det bl.a. kommet frem, at nogen finder, at udstillingskravet er for strengt, bl.a. fordi det for nogen racers vedkommende stiller krav til f.eks. særlig klip af pelsen. En ting, der jo ikke har med hundens bygning, sundhed m.v. at gøre.

Krav som hvalpekøber

Uanset hvad man som kommende hvalpekøber måtte mene om ændringerne, er det værd at notere sig, at man altid har et valg. Det er i forvejen sådan, at mange hundeopdrættere opstiller strengere krav til sig selv, end de pålægges udefra, så hvis man gerne ser, at forældredyrene til ens kommende hvalp har været udstillet eller er tjekket for sygdomme, der ikke stilles krav om, så er det blot at finde frem til en opdrætter, der kan matche de krav, man selv måtte have.
Læs i den forbindelse også vores tidligere artikel ”Stamtavle eller ej?

Kilde: Dansk Kennel Klub
Foto, Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*