Forside » Politik, regler og love » Dansk Kennel Klub vil holde fast i forbudslisten

Dansk Kennel Klub vil holde fast i forbudslisten

amerikansk staffordshire terrier

Da vi talte med Dansk Kennel Klubs direktør for ca. et år siden, lød det, at DKK ikke gik ind for et forbud af enkelte racer, men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt.

Forbud mod visse hunderacer

I sidste uge kunne man i flere medier læse, at Dansk Kennel Klub er af den holdning, at der fortsat skal være en liste over forbudte hunderacer. Listen skal i midlertidig ikke nødvendigvist ligne den liste, vi kender i dag.

Det springende punkt for Dansk Kennel Klub er, om en given race har relation til pittbull eller ej – har den det, skal den fortsat forblive på listen, hvorimod nogle af de racer, der ikke har relation til pittbull, godt kan fjernes fra forbudslisten.

DKK nævner i marts udgaven 2013 af deres blad ”Hunden” bl.a. den amerikanske bulldog som en af de racer, der har relation til pittbull, men hvilke andre racer, der hører i samme kategori er mere uklart. Vi har spurgt DKK, der henviser til den pågældende artikel, så det er det eneste, vi kan forholde os til her.

Hunde med særlige vilkår

I føromtalte artikel skriver DKK videre, at der er et par hunderacer, der kan forveksles med pittbulls og i øvrigt oprindeligt har været avlet til hundekamp, men da disse racer igennem generationer har været avlet som familiehunde, kan de gøres tilladte på såkaldt særlige vilkår.

Disse særlige vilkår beskrives i artiklen som

  • DKK-stambog
  • Mentaltestede/-godkendte forældredyr
  • Snor, mundkurv og forsvarligt indhegnet have

I denne kategori nævnes racen amerikansk staffordshire terrier.

Udspil ventes sidst på året

Det ventes, at Fødevareminister Mette Gjerskov (S) præsenterer resultatet af hundelovens evaluering sidst på året.
Du kan læse mere om arbejdet med evalueringen her

Kilde: Hunden, marts 2013
Foto: ©iStockphoto.com/Eriklam