Forside » Forskning, viden og oplysning » De 20 mest populære hunderacer i Norge i 2012

De 20 mest populære hunderacer i Norge i 2012

Tidligere i denne måned har vi offentliggjort lister over de 20 mest populære hunderacer i Danmark og i Sverige i 2012, og nu er turen så kommet til at kigge på de 20 mest populære hunderacer i Norge i 2012…

De 20 mest populære hunderacer i Norge i 2012

Danmark og Norge er enige om, at schæferhunden hører til på førstepladsen over de mest populære hunderacer, men så hører ligheden også op…

Herunder kan du se, hvilke hunderacer der ifølge statistikken fra Norsk Kennel Klub var de 20 mest populære i Norge i 2012.

 1. Schæferhund
 2. Norsk elghund, grå
 3. Cavalier king charles spaniel
 4. Border collie
 5. Golden retriever
 6. Engelsk setter
 7. Staffordshire bull terrier
 8. Tibetansk spaniel
 9. Labrador retriever
 10. Chihuahua, langhåret
 11. Cocker spaniel
 12. Gordon setter
 13. Irsk setter
 14. Shetland sheepdog
 15. Chihuahua, korthåret
 16. Pomeranian
 17. Jack russell terrier
 18. Flat coated retriever
 19. Rottweiler
 20. Bichon havanais

Nordmændene er til settere

Sammenligner med Norges top 20 over hunderacer med den danske og svenske top 20, kan man først og fremmest konstatere, at schæferhunden er populær i alle tre lande. Såvel Danmark som Norge har schæferhunden på en førsteplads, mens den i Sverige ligger på andenpladsen.

Derefter hører ligheden dog også op, for mens danskerne og svenskerne er enige om, at top tre skal bestå af schæferhund, labrador retriever og golden retriever, har nordmændene hhv. schæferhund, grå norsk lundehund og cavalier king charles spaniel på deres tre øverste pladser. Den norske elghund er, som navnet antyder, en norsk hunderace, der ikke er at finde på den danske top 20, men ligger på plads nummer 17 i Sverige. Cavalier King Charles spanielen derimod ligger nummer 8 i både Danmark og Sverige.

Noget andet der springer i øjnene er, at nordmændene tilsyneladende har en forkærlighed for settere. På listen over de 20 mest populære hunderacer i Norge finder man således engelsk setter (nr. 6), Gordon setter (nr. 12) og irsk setter (nr. 13). Til sammenligning er der ingen settere på hverken den danske eller den svenske liste.

Svenskerne og nordmændene har flest hunderacer til fælles

Nordmændene og danskerne har 10 hunderacer til fælles blandt de to landes 20 mest populære hunderacer, men det bliver overgået af Sverige, der har hele 14 hunderacer til fælles med Norge, når man kigger på de 20 bedst placerede racer.

Hvordan de enkelte hunderacer er placeret på de tre landes lister er der dog stor forskel på. Sammenlign evt. selv de norske placeringer med de danske og svenske.

De 20 mest populære hunderacer i Danmark i 2012 finder du her

De 20 mest populære hunderacer i Sverige i 2012 finder du her

Foto: Line, Hunde Nyheder
Kilde: Norsk Kennel Klub

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*