Forside » Sundhed og sygdom » Det er varmt – meget varmt!

Det er varmt – meget varmt!

hunde der har det varmt

Sommervejret er kommet til Danmark, og temperaturen har sneget sig et pænt stykke over 20 grader. Vi har samlet et par tips til, hvordan du kan gøre det mere behageligt for din hund i sommervarmen.

Når hunden har det varmt

Du har måske udskiftet den langærmede med en t-shirt, og måske har du endda fundet nederdel eller shorts frem fra skabet? Hunden derimod ”hænger på” den pels, som den nu engang er udstyret med, uanset om det er sommer eller vinter, så vi har fundet fem tips til, hvordan du kan gøre det mere behageligt for din hund i varmen.

Badebassin

Køb en plastiksandkasse til børn i det nærliggende byggemarked, supermarked eller legetøjsbutik og brug den som badebassin til hunden

Vandleg

Fyld en balje med vand og drys pølestykker eller lignende i vandet, som hunden kan bruge tid på at fiske op. På den måde bliver den aktiveret og kølet lidt ned samtidig.

En kølig snack

Fyld en KONG med f.eks. opblødt hundefoder blandet op med leverpostej og smid dekong questn i fryseren. Når den er frossen, kan hunden få den som en kølig snack, der samtidig er god som aktivering på dage, hvor gåturene måske bliver lidt kortere på grund af varmen.

Redaktionshunden er meget glad for de nye KONG Quest, og kan få over en time til at gå med at få det frosne foder ud af den.

Vi forhandler KONG Quest i Hundenyheders egen webshop til priser fra 49 kr. >>Klik her for at se nærmere på KONG Quest

Hundeis

Hundeis falder lidt i samme kategori – dog uden aktiveringselementet. Hurtig hundeis kan f.eks. laves ved at smide et par gulerødder eller vandmelonstykker i fryseren og give hunden dem, når de er frosne.

>> Klik her for at læse vores ældre artikel med flere opskrifter på hundeis

Kølevest

I Hurttas 2014-kollektion finder man en lækker kølevest. Vesten suger vand og holder på det længe, så der opnås en kølende effekt, når vesten dyppes i vand og hunden får den på.

Hunden fås i otte størrelser og to farver til priser fra 299 kr. Vi forhandler den i Hundenyheders egen webshop

>> Klik her for at se nærmere på kølevesten

Andre gode råd – Hund og varme

I sommertiden kan det være en god idé at korte gåturene i dagtimerne lidt ned, og i stedet gå lidt længere ture morgen og/eller aften, hvor temperaturen er lavere. De fleste hunde bliver automatisk lidt mere dovne, når varmen sætter ind, men i dagtimerne det kan være en god idé at supplere med aktivitetslegetøj inden døre/i skyggen, så hunden stadig bliver udfordret, selvom gåturene kortes ned.

Og så er der lige det med bilerne… Husk det nu – og mind alle andre om det også! Sol, biler og hunde hører på ingen måde sammen. Det kan få fatale følger, hvis hunde efterlades alene i biler om sommeren. Selvom bilen holdt i skygge, da den blev parkeret, flytter solen sig hurtigt, og en bil bliver lynhurtigt livstruende varm.

Andre nyttige artikler

>> Så varmt bliver det i bilen

>> Varmen kan være hård for hundens poter

>> Når hunde får hedeslag

Foto: ©iStockphoto.com/USGirl

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*