Forside » Politik, regler og love » DF ønsker at skærpe straffen for dyremishandling

DF ønsker at skærpe straffen for dyremishandling

Med baggrund i den højaktuelle sag om misrøgt af 14 hunde fra en kennel i den nordjyske by Aars, ønsker DF at sætte fokus på muligheden for at frakende folk retten til at have med dyr at gøre.

Dyreværnssagen fra Aars

Sagen om de misrøgtede hunde kom til offentligheden kendskab d. 30. januar i år. Indtil nu har man dog intet hørt om ejeren og de konsekvenser, som dennes misrøgt afstedkommer…

De 14 hunde var groft misrøgtet. De var angrebet af orm, havde store åbne sår og flere af dem kunne knap nok gå pga, lange uklippede negle. De blev fjernet fra kennelen af politiet og bliver nu taget vare på af Dyreværnet. Sidste nyt melder om, at de er klar til videreformidling fra fredag d. 24. februar.

Kun 40 rettighedsfrakendelser på 3 år

DF spurgte i efteråret justitsministeren, om han kunne oplyse antallet af afsagte domme vedrørende dyremishandling de seneste tre år og hvor mange sager, der er endt med frakendelse af retten til at have med dyr at gøre.

”Svaret var ikke ligefrem opløftende – eller dækkende for den sags skyld” siger Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær og fortsætter ”Fra 2008 til 2010 blev der idømt 40 rettighedsfrakendelser. Det tal skal ses på baggrund af, at der i perioden 2009-2011 blev foretaget 2.392 anmeldelser om overtrædelse af dyreværnsloven. Det resulterede i 1.878 sigtelser – og altså 40 rettighedsfrakendelser”.

Rigsadvokaturen, hvorfra tallene kommer, har ingen statistik over anmeldelser af dyremishandlinger.

Hvad kommer der til at ske med kennelejeren fra Aars?

Dennis Flydtkjær vil følge sagen fra Aars tæt, og selvom sagen endnu er verserende har han allerede nu et bud på udfaldet ”Jeg mener, at man i sådan en sag bør frakende personen (her kennelejeren) retten til at have med dyr at gøre, men sådan går det næppe. Mit bud på en afgørelse er, at det ikke sker. Personen vil i stedet blive idømt en bøde og muligvis en betinget dom, og kan så ellers, hvis han har lyst, købe hunde igen dagen efter”.

Han henviser til en dom, der for ca. 2 uger siden blev afsagt i Sønderjylland. Her havde et kærestepar forsøgt aflive deres hund ved at skære halsen over på den, og inden den var død smidt den i affaldsskakten i den ejendom, de boede i. Hunden faldt flere etager ned i en affaldscontainer. Et par dage senere blev den afkræftede men stadig levende hund fundet i kælderen stærkt lidende med brækket ben og et dybt sår i halsen.

Gerningsmændene er ikke engang blevet frakendt retten til at have med dyr at gøre.

”Hvis frakendelse af retten til at have med dyr at gøre ikke praktiseres i denne type sager, hvornår så?”, spørger Dennis Flydtkjær

DF vil fremsætte beslutningsforslag i Folketinget

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær, vil nu fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget, der skal sikre, at man i højere grad bruger muligheden for at frakende folk retten til at have med dyr at gøre. For som han afslutningsvist udtaler ”40 tilfælde på tre år er ganske enkelt for lidt set i forhold til alle de grusomme dyremishandlinger, der foregår”.

Foto: ©iStockphoto.com/PK-Photos

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*