Forside » Politik, regler og love » DF vil have et dyrepoliti

DF vil have et dyrepoliti

dyrepoliti i danmarkNår Folketinget starter op efter ferien, vil det bl.a. blive med et beslutningsforslag fra Dansk Folkepartis side om et dansk dyrepoliti. Det fortæller Dennis Flydtkjær, Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, til Hunde Nyheder.

Behov for et dyrepoliti

Dansk Folkeparti mener, at der er behov for et dyrepoliti, og det vil de derfor stille forslag om, når folketinget til okotber starter op efter ferien. Dennis Flydtkjær forklarer, at et dyrepoliti vil kunne hjælpe i mange forskellige sager, heriblandt sager om hundebid og dyremishandling, Tanken er, at betjentene skal have en større ekspertise end ”normale” politibetjente, så de derved er bedre rustet til opgaven.

Dennis Flydtkjær understreger i den forbindelse ”Det afgørende er, at det er personale, som har mere uddannelse på området, men samtidig, at de kun har opgaver, der har med dyr at gøre, hvilket gør, at sagerne ikke bliver nedprioriteret, som det sker i dag”.

Veluddannede ”dyrepolitibetjente”

Vi spørger Dennis Flydtkjær, hvilken baggrund han har forestillet sig, at ”dyrepolitibetjentene” skulle have. Dennis Flydtkjær svarer, at han endnu ikke har lagt sig endelig fast på det, men at han forestiller sig, at det skal være politibetjente med en videreuddannelse i forhold til den almindelige politiuddannelse.

Derudover kan der være andet personale tilknyttet, siger Dennis Flydtkjær og uddyber ”Det vil f.eks. være oplagt, at der er en dyrlæge fast tilknyttet, ligesom jeg mener, at en sådan enhed skal arbejde tæt sammen med dyreværnsorganisationer, da man via det samarbejde, forhåbentlig kan redde flere dyr og sikre dem bedre forhold”.

Læs også DF ønsker at skærpe straffen for dyremishandling

Hvordan skal et dyrepoliti finansieres?

Afslutningsvist spørger vi Dennis Flydtkjær, hvor Dansk Folkeparti mener, at midlerne til et dyrepoliti skal komme fra, og han slår fast, at det allerede i dag er politiets opgave og tilføjer, at sagerne ofte nedprioriteres. ”Ved at trække nogle ressourcer over i denne specialenhed, behøver det ikke nødvendigvis at koste mere end i dag, men det giver betjentene mere fokus på dyrevelfærden, og sørger for, at det personale som behandler dyreværnssagerne har en større ekspertise på området”.

Beslutningsforslag fremsættes efter ferien

Dansk Folkeparti har tidligere fremsat forslag om et dyrepoliti. Dengang blev forslaget i midlertidig ikke vedtaget i Folketinget.
Det bliver derfor spændende at se, om de øvrige partier er anderledes positivt stemt denne gang, når DF efter ferien på ny fremsætter forslag om et dyrepoliti.

Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*