Forside » Forskning, viden og oplysning » Din hund kan genkende dig på et foto

Din hund kan genkende dig på et foto

hunde kan genkende folk på fotos

Mennesker har en fantastisk evne til at genkende folk (det kan så knibe mere med at huske deres navne…), og man har indtil nu antaget, at denne evne er specielt forbeholdt mennekser samt måske nogle abe-arter.

Finske forskere har dog sat sig for at lave et forsøg, for at finde ud af, hvordan hunde forholder sig til todimensionelle billeder.

Andre hunde er interessante

De finske forskere brugte 23 hunde der alle havde en ejer, samt 8 internathunde der ikke havde den samme træning i at genkende de samme ansigter.

Dyrene blev trænet til at ligge stille, mens de så på fotos af kendte og ukendte hunde- og mennekseansigter. Forskerne registrerede så deres øjenbevægelser, mens de blev præsenteret for billederne.

Resultetet viste, at hundene kiggede mest på billederne af andre hunde, hvilket tyder på, at de rent faktisk kan se, hvad der er på billederne. Tidligere undersøgelser er nemlig også nået frem til, at hunde foretrækker hundeansigter frem for menneskeansigter.

Undersøgelsen viste desuden, at hundene fokuserede længere tid på fotos af mennesker, de kendte, end af fremmede mennesker.

Evnen til at genkende kan være nedarvet

Ud fra undersøgelsen konkluderer forskere, at hunde er i stand til at se todimensionelle billeder, og at de kan se forskel på kendte og ukendte ansigter.

Hundene, der boede med en ejer, var generelt mere interesserede i menneskeansigter end internathundene. Internathundene var dog stadig mere interesserede i kendte menneskeansigter end i ukendte menneskers ansigter.

Ifølge forskerne kan det betyde, at evnen til at genkende ansigter på billeder er nedarvet frem for tillært efter meget kontakt med mensker. Det kan altså tyde på, at hunde har den samme evne som mennesker til at genkende ansigter.

Kilde: Forskning.no
Foto: Line, Hundenyheder.dk

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*