Forside » Politik, regler og love » Dyrefondet vil have et dansk dyrepoliti

Dyrefondet vil have et dansk dyrepoliti

dyrepoliti

Den norske regering vil indføre dyrepoliti, der skal varetage sager om dyremishandling efter svensk model. I Sverige har man nemlig haft et dyrepoliti siden 2011, og Dyrefondet ser gerne, at Danmark følger trop.

Den rette uddannelse er vigtig

– Det er vigtigt, at de politifolk, der behandler sager om dyremishandling, også har den rette uddannelse. Derfor ser Dyrefondet gerne, at Danmark følger de gode eksempler fra Sverige og Norge og opretter et dyrepoliti i Danmark, udtaler Dyrefondets direktør Vibeke Haslund på Dyrefondets hjemmeside.

Det norske dyrepoliti etableres i første omgang som en forsøgsordning, og regeringen har i den forbindelse nedsat en arbejdsgruppe, der skal finde ud af, hvordan politiets rolle kan forbedres, når det drejer sig om sager med dyr.

– Vi har været kritiske overfor politiets vilje til at prioritere dyrevelfærdssager, og overfor politiets kompetence og vilje til at efterforske dem. Politiets indsatsvilje varierer for meget fra sag til sag og fra sted til sted i landet, lyder det ifølge aftenposten.no fra tilsynsdirektør Ole Fjetland ved Mattilsynet (nogenlunde svarende til vores Fødevareministerium, red.)

Ifølge tal fra Politidirektoratet og Mattilsynet er mindre end to procent af de anmeldte dyremishandlingssager i de seneste seks år endt med, at den anmeldte er blevet frataget retten til at holde dyr.

Dansk Folkeparti bakker op

I Danmark har der fra politisk hold endnu ikke været den store opbakning til et særligt dyrepoliti, bortset fra Dansk Folkeparti der bakker op om idéen. Blandt skriver Pia Kjærsgaard på sin Facebook side

– Jeg mener, der går alt, alt for lang tid fra en politianmeldelse af dyremishandling eller vanrøgt, til en sag bliver afgjort. Derfor skal der være et særligt dyreværnspoliti i Danmark.

Vi har tidligere fået en udtalelse fra Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær om samme emne. Dengang sagde han blandt andet

– Det afgørende er, at det er personale, som har mere uddannelse på området, men samtidig, at de kun har opgaver, der har med dyr at gøre, hvilket gør, at sagerne ikke bliver nedprioriteret, som det sker i dag.

Du kan læse hele udtalelsen her >>.

Kilder: Dyrefondet.dk og Aftenposten.no 

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*