Forside » Politik, regler og love » Dyrenes Beskyttelse om hundeloven

Dyrenes Beskyttelse om hundeloven

Dyrenes Beskyttelse om hundeloven og observationslistenDyrenes Beskyttelse advarer mod kollektiv afstraffelse af visse hunderacer og noterer, at hundeloven fører til en forringelse af livskvaliteten hos en masse hunde, uden at det egentlige problem af den grund bliver løst.

”Farlige hunde” er ikke et racemæssigt problem

Allerede mens hundeloven var på tegnebrættet, advarede Dyrenes Beskyttelse mod dens udformning, da de ikke mener, at man, på baggrund af en hunds race, kan afgøre, hvorvidt den er potentiel farlig eller ej. Offentliggørelsen af observationslisten har fået Dyrenes Beskyttelse til endnu engang at advare mod kollektiv afstraffelse. De henviser til, at en hund af de forbudte racer kan være verdens bedste hund, hvis den er opdraget ordentligt og aldrig har udvist farlig adfærd.

Fokusér på den enkelte hund

Dyrenes Beskyttelse er ærgerlige over, at de 12 racer på den nyligt offentliggjorte observationsliste med tiden risikerer at blive tilføjet forbudslisten. De frygter, at det kan komme til at betyde, at endnu flere hunde der aldrig har bidt nogen eller udvist aggressiv adfærd, vil blive tvunget til at bære mundkurv eller i værste fald blive aflivet. De opfordrer i den forbindelse til, at der i stedet for racen bliver kigget på den enkelte hunds adfærd og opdragelse.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*