Forside » Politik, regler og love » Dyrenes Beskyttelse vil fortsat tage imod hunde fra ’hundelovssager’

Dyrenes Beskyttelse vil fortsat tage imod hunde fra ’hundelovssager’

dyrenes beskyttelse om hunde fra politisager

Dyreværnet som driver internat i Rødovre gjorde i går klart, at de ikke længere ønsker at tage imod hunde fra politiet i sager, der vedrører hundeloven (f.eks. om forbudte racer og skambid). Dyrenes Beskyttelse der har internater fordelt over hele landet har i midlertidig ikke tænkt sig at følge i Dyreværnets fordspor.

Dyrenes Beskyttelse: Vi følger gældende lovgivning

I kølvandet på Dyreværnets udmelding i går, hvor de gjorde klart, at de ikke længere ønsker at tage imod hunde fra politiet i sager, der vedrører hundeloven (f.eks. om forbudte racer og skambid), har mange været bekymrede over, at det vil forringe beslaglagte hundes vilkår, mens der afventes en afgørelse i deres sager.

Hunde Nyheder har derfor taget kontakt til Dyrenes Beskyttelse, der har internater spredt over hele landet for at høre, om de har tænkt sig at følge i Dyreværnets fodspor eller om de fortsat vil tage i mod hunde fra politiet. Til dét spørgsmål har Dyrenes Beskyttelse følgende svar:

”Dyrenes Beskyttelse har et godt samarbejde med politiet og har igen intentioner om at ændre på det i fremtiden. Vi følger den gældende lovgivning, men har et klart ønske om at raceforbuddet bliver fjernet fra hundeloven.

Det er politiet der håndhæver hundeloven, som den ser ud i dag og kun på foranledning af politiet bliver en ulovlig hund aflivet.

Dyrenes Beskyttelse agter ikke at følge i Dyreværnets fodspor, og vil fortsat samarbejde med politiet i sager, der relaterer til hundeloven”.

Der vil altså også fremover være steder at placere de hunde, der afventer dom i sager relateret til hundeloven. Steder med personale der er klædt på til at tage sig af hundene og sikre, at de får ordentlig pleje, imens de og deres ejere venter på en afgørelse.

Hundeloven er i øjeblikket til revision, og der forventes en afgørelse i slutningen af året.

Foto: Line, Hunde Nyheder