Forside » Politik, regler og love » Dyrenes Beskyttelse vil have fjernet forbudslisten

Dyrenes Beskyttelse vil have fjernet forbudslisten

Hundelovens evaluering

To hunde fra Herning står til aflivning, da deres ejer ikke kan dokumentere, at de ikke er blandet med Amerikansk Staffordshire terrier – en race, der siden 1. juli 2010 har været forbudt i Danmark.

Hunde uden stamtavle i farezonen

Der findes ingen objektiv måde at identificere hundes race på, og bevisbyrden ligger derfor placeret hos hundens ejer. Typisk vil man identificere en hunds race ved hjælp af dens stamtavle, hvorpå man kan se hundens aner i flere generationer tilbage – problemet er blot, at ikke alle hunde har stamtavle.

Tidligere på ugen bragte vi her på hundenyheder en artikel, der faktisk beskriver, at folk i stigende grad køber hund uden stamtavle – Læs den her -, men her er altså en helt konkret grund til at overveje en ekstra gang, om det nu også er det, man ønsker.

Tusindvis af hunde risikerer at blive ramt

I sagen fra Herning er der netop tale om to hunde uden stamtavle, og Jens Svenningsen, dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse, vurderer, at tusindvis af hunde er i farezonen for aflivning, hvis der opstår mistanke om, at de helt eller delvist tilhører en af de forbudte racer

Se her hvilke hunderacer der er forbudte i Danmark

Udover de forbudte racer er et antal racer på observationslisten. Læs mere om den her

Dyrenes Beskyttelse har siden forbudslistens indførelse kæmpet for at få den fjernet igen. “Vi vil selvfølgelig ikke have farlige hunde. De skal væk. Men det er ikke et raceproblem, det er et adfærdsproblem”, understreger Jens Svenningsen.

En holdning der i øvrigt bl.a. deles af Den Danske Dyrlægeforening, som vi tidligere har været i kontakt med om sagen.
Læs hvad de udtalte for ca. et år siden her

Evaluering af hundeloven i 2013

Det er fødevareminister Mette Gjerskov (S), der har det overordnede ansvar for hundeloven, og hun har igangsat en evaluering. Det er tidligere meldt ud, at der forventes en afklaring i slutningen af året.

Flere partier er imod hundelovens nuværende udformning, bl.a. DF’s Dennis Flydtkjær og Enhedslistens Per Clausen. Sidstnævnte skriver i en pressemeddelelse, at han vil gå til ministeren for at accelerere lovarbejdet.

Kilde: Politiken og JP
Foto: ©iStockphoto.com/Wavetop