Forside » Politik, regler og love » Dyreværnet vil ikke længere modtage hunde fra ’hundelovssager’

Dyreværnet vil ikke længere modtage hunde fra ’hundelovssager’

hundelovssager

Dyreværnet, der driver internat i Rødovre, har i dag meldt ud, at de ikke længere ønsker at modtage hunde fra politiet og opbevare dem, indtil det bliver afgjort, hvad der skal ske med dem fremover.

Tyveri af 10 beslaglagte hunde

Søndag aften blev 10 beslaglagte hunde stjålet fra Dyreværnets internat i Rødovre. De 10 hunde er beslaglagt i sager, der relaterer sig til hundeloven, og afventede politiets undersøgelser i forhold til sager om hhv. skambid og forbudte racer.

Selvom kidnapningen af 10 hunde på en enkelt aften, er en stor sag, er beslutningen om at sige nej til at modtage beslaglagte hunde fra politiet i midlertidig ikke hastig og uigennemtænkt beslutning. Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund , forklarer til EkstraBladet;

”Vi har fået nok af de lange sagsbehandlingstider. Vi har fået nok af at se sunde og raske hunde blive aflivet. Vi har fået nok af at blive opsøgt at frustrerede ejere, som tror det er os, der har indført hundeloven” og hun uddyber videre ”Beslutningen har ulmet. Vores dyrlæge har jo også sat foden ned og nægter at aflive sunde og raske dyr”.

Hvad så nu?

Tilbage står to spørgsmål;

  1. Hvor befinder de 10 stjålne hunde sig?
  2. Hvor skal politiet placere beslaglagte hunde fremover?

Det første spørgsmål er det formentlig kun personen eller personerne bag selv kidnapningen, der kan svare på. I EkstraBladet kan man læse, at det er Lars Bo Lomholt, der står bag – manden der blev landskendt, da han befriede schæferhunden Thor. På Lars Bo Lomholts Facebookside sår hovedpersonen i midlertidig selv tvivl om, hvorvidt det er tilfældet.
Politiet beder folk med oplysninger kontakte politiet på telefon: 4386 1448.

Det sidste spørgsmål afhænger nok primært af, om andre internater vælger at følge i Dyreværnets fodspor, da der er mange andre internater end Dyreværnets i Rødovre.

OBS.: Siden i går har Hunde Nyheder været i kontakt med Dyrenes Beskyttelse, som driver flere internater spredt rundt om i Danmark, og spurgt om de har tænkt sig at følge i Dyreværnets fodspor. Svaret kan du læse her.

Kilder: Politiken og EkstraBladet
Foto: Line, Hunde Nyheder