Forside » Sundhed og sygdom » Så varmt bliver det i bilen

Så varmt bliver det i bilen

FCI regler

Sommeren er over os, og de første skrækhistorier med efterladte hunde i varme biler er allerede blevet bragt i medierne, ganske som de sidste mange år i øvrigt…

Hunde og varme biler

Det er formentlig de færreste, der ønsker at gøre deres hund fortræd med vilje, men mange tænker ganske enkelt ikke over, hvor hurtigt det bliver varmt i en bil.

Den oprindelige tanke kan meget vel have været, at hunden kun skulle sidde i bilen de to minutter, der tager at løbe ind i en kiosk og hente en kold cola, men pludselig mødte man tilfældigvis klassekammeraten fra gymnasietiden, og så blev de to minutter måske til tyve…

Se her hvor varmt det bliver i bilen

Tabellen herunder vidner om, hvor varmt det rent faktisk bliver inde i bilen, når det er varmt udenfor:

hund og varm bil

Ikke alene bliver det varmt – det går også rasende hurtigt. Tænk bare på hvor ubehageligt det kan være at sætte sig ind i en bil efter en endt indkøbstur.

En amerikansk dyrlæge har besluttet sig for at lave et lille forsøg og undersøge på egen krop, hvor varmt det rent faktisk i en parkeret bil. Han sad i bilen i en halv time, og havde alle fire vinduer rullet et par centimeter ned. Da dyrlægen satte sig ind i bilen, var temperaturen 95 Fahrenheit, svarende til 35 grader celcius og 30 minutter senere var temperaturen steget til 117 Fahrenheit svarende til ca. 47 grader celcius. Altså en stigning på cirka 12 grader på blot 30 minutter. Du kan se videoen her:

Skal du have din hund med på ferie i år?
Deltag i vores brugerundersøgelse her: Brugerundersøgelse

Hvis du ser en hund i en varm bil

Hvis du ser en hund med hedeslagssymptomer, der er efterladt i en varm bil, bør du straks tage kontakt til politiet. Bliv så vidt muligt ved bilen imens, så du kan holde øje med hundens tilstand.

Hvis hundens tilstand er virkelig slem, kan du vælge at handle i “nødret” og befri hunden fra bilen. I så fald bør du så vidt muligt alliere dig med et vidne til handlingen, da du både kan straffes og drages til ansvar for skader på bilen, hvis det viser sig, at du har fejlvurderet situationen.

Vi har tidligere bragt en artikel om symptomer på hedeslag og om, hvordan du skal forholde dig, hvis en hund har fået hedeslag.
Læs artiklen her: Sådan skal du gøre, hvis hunden har fået hedeslag

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*