Forside » Velfærd og velgørenhed » En af de største danske dyreværnssager afgjort

En af de største danske dyreværnssager afgjort

dyreværn

I går fik Dyreværnet i Rødovre overdraget hele 60 hunde, da en af Danmarks måske største dyreværnssager blev afgjort i Østre Landsret.

Frakendt retten til at have med dyr at gøre

Sagen startede i foråret 2013, og Dyreværnet har været involveret i den fra starten, hvor foreningens udrykningsleder modtog en anmeldelse på ejeren med de mange hunde. Hundeejeren nægtede midlertidig at give Dyreværnet adgang til adressen, så politiet blev inddraget og siden har sagen udviklet sig.

I går fik hundeejeren stadfæstet dommen i Østre Landsret, og fik dermed frakendt retten til at have med dyr at gøre i tre år.

”På hundenes vegne er vi glade for afgørelsen”, udtaler Michael Kofoed fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, der har været involveret i sagen siden dens start.

60 hunde til Dyreværnet

Med sagens afgørelse i Østre Landsret har Dyreværnet fået overdraget de 60 hunde, der siden 1. april 2014 har opholdt sig på en hundepension. Der er tale om chihuahua, kinesisk hårløse og små blandingshunde.

Dyreværnet opgave er nu at sikre, at hundene bliver behandlet, hvis de er syge og får den pasning og pleje, de har behov for. Dernæst bliver de sat til adoption, så de kan få nye familier.

Det store antal hunde lægger naturligvis et stort pres på foreningen, der appellerer til at befolkningen støtter op og hjælper i det omfang, de kan.

>> Klik her for at læse mere om Dyreværnet og dets støttemuligheder her

Foto: ©iStockphoto.com/DanBrandenburg

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*