Forside » Politik, regler og love » Endnu en Thor er bortført

Endnu en Thor er bortført

lille thorEndnu en hund ved navn Thor er blevet bortført. Denne Thor er oprindeligt blevet beslaglagt tilbage i september 2012, og skulle egentlig have været aflivet i starten af året…

Sagen om ”Lille Thor”

Thor (eller ”Lille Thor” som han også kaldes for at undgå forveksling med schæferen Thor) blev beslaglagt af politiet i september 2012 efter at have bidt en gravhund på gaden i Svendborg. Omdrejningspunktet i sagen er, at politiet mener, at Lille Thor er hel eller delvis amerikansk staffordshire terrier og dermed tilhører de ulovlige hunderacer.

Lille Thor var derfor oprindelig dømt til aflivning d. 7. januar, men aflivningen blev i midlertidig aflyst – ifølge kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet, Thomas Kristensen, fordi, man ville afvente rettens vurdering af, om der er behov for at føre bevis for, om Thor er en ulovlig hunderace eller ej.

Sagen om Lille Thor er principiel

Natten til søndag blev Lille Thor bortført fra internatet i Odder og bortførerne efterlod en seddel, hvor de underskrev sig ”Thors venner”.lille thor

Hos Fair Dog er man oprørte over bortførelsen af Lille Thor, da foreningen har investeret masser af tid, kræfter og penge i sagen, som de anser for værende af principiel karakter. Fair Dog har udpeget Thor sagen som en fremragende prøvesag, der kunne kaste lys over, hvordan hundeloven og administrationen af den virker – hvilket ifølge Fair Dog er i strid med lovgivningen.

Dusør på minimum 30.000 kr.

Fair Dog begræder bortførelsen af Thor, da de frygter, at prøvesagen nu er tabt på gulvet, og at det i stedet vil føre til, at flere hunde fremover kommer til at lade livet. De har i den forbindelse udsendt en appel til ”Thors venner” om at returnere hunden. Hvis andre kender til hundens opholdssted, beder Fair Dog dem ligeledes rette henvendelse til foreningen på telefon 60 19 43 12.

Fair Dog har udloddet en dusør for oplysninger, der kan føre til, at Thor kommer tilbage. Dusøren er lavet som en donation, og rykker sig derfor løbende – i skrivende stund er beløbet 30.000 danske kroner. 

Fotos: Fair Dog

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*