Forside » Transport og rejse » EU-Parlamentet vil gøre det lettere at rejse med hunden

EU-Parlamentet vil gøre det lettere at rejse med hunden

rejse med hund i euDet skal være lettere at rejse med hund og andre kæledyr i EU, men til gengæld skal kravene til dyrenes helbred skærpes.

Lettere regler, mindre bøvl

Torsdag i sidste uge stemte EU-parlamentet for, at det skal være lettere at tage dit dyr med, når man rejser indenfor EU’s grænser. Det betyder, at parlamentet har lagt sig fast på sit indspil til forhandlingerne. Et indspil, der i øvrigt også sikrer, at bl.a. hundeejere fremover kan se frem til en bedre og mere forståelig information om reglerne på internettet.

Ordfører på forslaget, Horst Schnellhardt, udtaler til Ritzau; ”I fremtiden vil dét at rejse over grænser med kæledyr betyde langt mindre administrativt bøvl. Vi har gjort reglerne lettere, og det burde have en meget direkte betydning for borgerne”.

Lettere at rejse med +5 hunde

Ifølge reglerne som de ser ud i dag, er det ikke tilladt at rejse med mere end fem dyr på én gang. Med den nye lov forventer EU-Parlamentet dog en opblødning på dette område, så man kan fritages for disse regler, hvis man f.eks. skal deltage i konkurrencer, opvisninger eller lign. Noget, der vækker glæde hos bl.a. DKK.

DKK mener videre, at det trods en lempelse af antallet af hunde fortsat er – og skal være – muligt at holde fast i de strenge rejseregler, der gør sig gældende for transport af hunde med salg for øje.

Forhandlingerne om den endelige aftale ventes at blive lettere af, at der allerede er indgået en uformel aftale med EU’s medlemslande om den nye lov.

Kilde: Information og DKK
Foto: ©iStockphoto.com/Erik Lam

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*