Forside » Forskning, viden og oplysning » Find en sweisshund via SMS

Find en sweisshund via SMS

Find en sweisshund via SMSDanmarks Jægerforbund har netop lanceret en ny smart service, hvor man ved hjælp af mobiltelefonen kan få oplyst telefonnumrene på 3 sweisshundeførere i nærområdet.

Brug af sweisshunde

Nu hvor bukkejagten snart skydes i gang, er der traditionelt travlhed blandt landets sweisshundeførere. Tjenesten kan dog også benyttes i andre sammenhænge end jagt – f.eks. hvis en bilist påkører noget vildt, og der er behov for en eftersøgning af dette.

De nærmeste sweisshunde

SMS-tjenesten virker i al sin enkelthed ved, at man sender en SMS med følgende indhold: HUND POSTNUMMER til telefonnummer 1220. Dvs. eksempelvis HUND 4300 hvis behovet for en sweisshund opstår i Holbæk-området. Herefter får man tilsendt navne og telefonnumre på de 3 sweisshundeførere, der er nærmest Holbæk.
Det koster 1 kr. udover alm. SMS-tekst.

Om sweisshunde

Begrebet sweisshunde stammer fra den tyske betegnelse ”sweiss”, der anvendes om vildtblod. Sweisshunde er således hunde, der er trænet til at opspore anskudt eller påkørt vildt. I Danmark har der siden 1974 eksisteret et register over sweisshundeførere.

Foto: © Henrik Beck, Danmarks Jægerforbund

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*