Forside » Sundhed og sygdom » Flere hundeejere vælger at få hunden kremeret

Flere hundeejere vælger at få hunden kremeret

Ifølge TV Syd vælger flere hundeejere at få hunden kremeret og få asken med sig hjem i en urne.

Mindet om den afdøde hund

Af et indslag på TV Syd fremgår det, at blandt andet Kæledyrskrematoriet i Randbøl, der er et af landets i alt fire kæledyrskrematorier, mærker en stigning i antallet af hundeejere, der vælger at møde personligt op og få hunden enkeltkremeret.

I Randbøl vælger 15-20 hundeejere hver uge den løsning, og størstedelen af dem får efterfølgende asken med hjem i en urne. Andre vælger til gengæld at få en del af asken smeltet ind i et smykke, så de kan have mindet om hunden med sig, uanset hvor de går og står.

I TV-indslaget giver Leila Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Dyrenes Beskyttelse sit bud på, hvorfor flere hundeejere vælger enkeltkremering. Det handler ifølge hende blandt andet om, at hunden i langt højere grad end tidligere er et familiemedlem, som mange af os har en tendens til at menneskeliggøre. I følge hende er der ikke noget galt med at menneskeliggøre hunde, så længe det blot sker på hundens præmisser, og vi som hundeejere også husker at tilsidesætte vores egne behov, hvis en hund eksempelvis er dårlig og bør aflives i stedet for at holde den i live for vores egen skyld.

Hos Kæledyrskrematoriet i Randbøl koster en enkeltkremering af en hund 1.250 kroner med urne. Uden urne er prisen 975 kroner. Ønsker man at en del af asken smeltes ind i et smykke, ligger prisen på mellem 800 og 1.500 kroner.

Kilde: TV Syd

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*