Forside » Politik, regler og love » Fødevareminister ønsker, at dyremishandling straffes hårdere

Fødevareminister ønsker, at dyremishandling straffes hårdere

dyremishandling

Fødevareminister Dan Jørgensen mener, at der skal slås hårdere ned på dyremishandling, og derfor vil han ændre loven hurtigst muligt.

Straffen skal afspejle overtrædelsernes grovhed

Dan Jørgensen mener, at straffene skal skærpes og forklarer i en pressemeddelelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri følgende;

”Jeg mener, at straffen for at mishandle dyr skal sættes op, så strafniveauet i højere grad afspejler overtrædelsernes grovhed. Vi har for eksempel set sager, hvor folk er idømt korte fængselsstraffe for at forsøge at slå dyr ihjel med vold, og sager, hvor mishandleren ikke bliver frataget retten til at holde dyr, selvom der er tale om grove overtrædelser”.

Fødevareministeren vil derfor se på, hvordan straffene skal skærpes. Heriblandt vil han se nærmere på, hvordan reglerne kan ændres, både når det drejer sig om bødestørrelserne, længden på fængselsstraffe og muligheden for at fratage folk retten til at have dyr i en periode eller for bestandigt.

”Dyr er tænkende væsner, der kan føle angst og smerte og ofte forsvarsløse. Derfor synes jeg, det er meget alvorligt, når mennesker mishandler dyr med fuldt overlæg. Det skal stoppes, og mishandlere skal vide, at vi finder det helt uacceptabelt at udøve vold mod dyr” forklarer Dan Jørgensen i pressemeddelelsen.

Det er planen, at arbejdet skal munde ud i et lovforslag hurtigst muligt.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*