Forside » Foder og godbidder » Fødevarestyrelsen opfordrer hundeejere til at være varsomme med hundegodbidder

Fødevarestyrelsen opfordrer hundeejere til at være varsomme med hundegodbidder

Der har i den seneste tid været fokus på de såkaldte ”jerky” godbidder fra flere sider. Godbidderne mistænkes for at kunne føre til nyreproblemer hos hunden.

Tørrede godbidder under mistanke

Universitetshospitalet for Familiedyr delte i starten af året en advarsel mod jerky godbidder på deres Facebook side. Her skrev de blandt andet, at der gennem en del år er rapporteret om nyresygdomme hos hunde i både USA og Europa som følge af jerky godbidder, der er importeret fra Kina, og at Universitetshospitalet nu har en stærk mistanke om en dansk hund, der har udviklet nyresygdom som følge af ”chicken jerky” godbidder importeret fra Kina. Godbidderne, som den danske hund spiste, er trukket tilbage fra det danske marked.

At Universitetshospitalet for familiedyr går ud med advarslen skyldes i følge facebook opslaget netop, at der gennem en del år er rapporteret om problemet i USA og Europa. De fleste af rapporterne fra USA og Europa peger på chicken jerky importeret fra Kina. Chicken jerky er tørret kyllingekød. Der er dog også nævnt tørrede produkter ligeledes importeret fra Kina, som er baseret på and, oksekød eller sød kartoffel.

Universitetshospitalet for familiedyr skriver i deres facebook opslag, at nyresygdommen kaldes Fanconi-syndrom. Symptomerne på sygdommen er typisk øget tørst og urineringsbehov, nedsat appetit, opkast, vægttab og nedstemthed. Universitetshospitalet anbefaler, at man stopper med at give sin hund disse godbidder og får hunden tilset af en dyrlæge, hvis man mistænker, at den er blevet syg som følge af jerky godbidder. De oplyser videre, at hunden kan komme sig fuldt ud, såfremt diagnosen stilles tidligt.

Opfordring fra Fødevarestyrelsen

I dag har også Fødevarestyrelsen kommenteret på jerky godbidderne. På deres hjemmeside deler de oplysningerne fra Universitetshospitalet for Familiedyr og skriver videre, at Fødevarestyrelsen i 2018 undersøgte godbidder fra Kina for indhold af blandt andet tungmetaller. Undersøgelserne viste ikke uønskede stoffer i niveauer, som gav anledning til bekymring.

Fødevarestyrelsen opfordrer dog til, at man er varsom med hundegodbidder og anbefaler generelt, at hundeejere ikke bruger godbidder som måltider, da de ikke dækker hundens ernæringsmæssige behov.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*