Forside » Forskning, viden og oplysning » Førerhundebrugere diskrimineres

Førerhundebrugere diskrimineres

FørerhundI Danmark er der ca. 260 førerhundebrugere og flere af dem oplever jævnligt at blive diskrimineret. Det vil Dansk Blindesamfund nu gøre noget ved.

Uvidenhed omkring førerhunde

Mange førerhundebrugere risikerer at blive afvist i døren, fordi en del butiks- og restaurantejere ikke er klar over de specielle regler, der gælder, når det kommer til førerhunde. I følge Dansk Blindesamfund skyldes det en blanding af uvidenhed, kulturel modvilje samt en frygt for at de firbenede gæster kan udløse sure smileys fra Fødevarestyrelsen.

Oplysningskampagne til fordel for førerhunde

Dansk Blindesamfund lancerede i sidste uge en oplysningskampagne til fordel for førerhunde og deres brugere. Den er målrettet personalet i fødevarebutikker og restauranter og skal være med til at rydde nogle af misforståelserne af vejen, så landets ca. 260 førerhundebrugere slipper for at stå i den ubehagelige og ydmygende situation, det er at blive afvist.

Velopdragne førerhunde

Oplysningskampagnen fokuserer på, at førerhunde er særligt opdraget til at holde sig tæt på deres brugere, og at de under brugerens kontrol ikke vil komme i kontakt med eventuelt udstillede varer. Det vil desuden fremgå, at det ikke udløser påtaler eller sure smileys fra Fødevarestyrelsen, når personalet giver førerhunde adgang.

Foto: © Dansk Blindesamfund

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*