Forside » Arrangementer og udstillinger » Forgiftet til Crufts?

Forgiftet til Crufts?

irsksetter

Engelske The Independent bragte i går historien om den irske setter Jagger, der døde i torsdag efter at have deltaget i den prestigefyldte hundeudstilling Crufts. En obduktion har vist forgiftede kødtern i hundens mave.

Gal mands værk?

Den tre-årige setter faldt torsdag om i sit hjem i Belgien og en indledende obduktion har vist, at hunden havde kødtern i sin mave. Ifølge en dyrlæge er det sandsynligt, at kødet indeholdt langsomt virkende gift. En fuld rapport ventes at komme i løbet af ugen.

Belgiske Willem Lauwers hvis kone Aleksandra har opdrættet Jagger sammen med hans britiske med-ejer, Dee Milligan-Bott, har forklaret til The Independent, at hunden kun stod ubevogtet et kort øjeblik torsdag morgen. Han fortæller videre, at han nødigt vil tro, at det er en konkurrent, der har forgiftet hunden, men at han håber, at der er tale om en gal mand, der har villet forgifte en hund, og at Jagger blot var ”den forkerte hund på det forkerte tidspunkt”.

Den engelske med-ejer, Dee Milligan-Bott, har imidlertid udtalt til websitet Dog World, at dødsfaldet er det seneste i en række mytiske hændelser til hundeudstillinger, og en forgiftning som følge af jalousi derfor ikke kan udelukkes.

Dødsfaldet undersøges

Belgisk politi og RSPCA er begge blevet informeret om hændelsen, og den engelske kennelklub, der arrangerer Crufts, undersøger videobilleder fra udstillingen, i håbet om at afsløre, hvad der præcist er foregået.

“Vores dybeste sympati går til Jaggers ejere ” siger kennelklubbens sekretær Caroline Kisko til websitet Dog World. “Vi ved, at en toksikologisk rapport forventes i næste uge (denne uge, red.) , og at hændelsen er blevet meldt til politiet . Vi vil samarbejde og hjælpe, hvor vi kan. Vi er i kontakt med ejerne , og vil gøre alt, hvad vi kan for at støtte dem i denne triste tid”.

Jaggers bror, Thendara Pot Noodle, deltog også på Crufts og han løb med titlen ‘Bedst i racen’.

 

Kilder: The Independent og Dog World
Foto: Line, Hundenyheder.dk (billedet forestiller IKKE den forgiftede hund)

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*