Forside » Forskning, viden og oplysning » Er din hund tilmeldt Dansk Hunderegister?

Er din hund tilmeldt Dansk Hunderegister?

Hund der venter på sin ejerDet er lovpligtigt, at en hund er ID-mærket og tilmeldt Dansk Hunderegister, inden den er fyldt 8 uger. Desværre viser det sig, at nogle hunde ikke er tilmeldt Dansk Hunderegister, til trods for at de er ID-mærkede.

Uden tilmelding til Dansk Hunderegister kan ejeren kan ikke findes

Én ting er det lovmæssige aspekt – bøden for manglende ID-mærkning og registrering i Dansk Hunderegister udgør 2000 kr. – men mange hundeejere vil formentlig synes, at det endnu værre, at de risikerer ikke at blive kontaktet, såfremt nogen finder deres bortløbne hund, fordi den ikke kan slås op i Dansk Hunderegister.

TV2/Fyn har talt med Kaj Lykke, indehaver af Lykkegårdens Hundepension i Middelfart, hvortil Fyns Politi afleverer alle bortløbne hunde. Han beretter følgende ”Indenfor de sidste par måneder har jeg fået indleveret seks bortløbne hunde med chip, men ingen af dem var registreret i Dansk Hunderegister, og derfor har jeg ikke kunnet finde frem til ejerne”

Dyrlægernes opgave

Når en hund chippes på en dyreklinik, er det dyrlægens opgave at tilmelde den Dansk Hunderegister. Formanden for Fyens Stifts Dyrlægeforening, Steffen Knold, siger til TV 2/FYN ”Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, at nogle dyrlæger glemmer at registrere hundene, men det burde ske helt rutinemæssigt, når hundene bliver chippet”.

Hvis du ikke har en registreringsattest fra Dansk Hunderegister og ønsker at sikre dig, at din hund er registeret korrekt, er det nemmeste at tage den med hen til den nærmeste dyreklinik og bede dyrlægen scanne chippen og undersøge, om din hund er tilmeldt Dansk Hunderegister.

Kilde: TV2/Fyn
Foto: ©iStockphoto.com/DanBrandenburg

Læs mere om ID-mærkning her

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*