Forside » Politik, regler og love » Godt nyt til hundeejere: Forbedrede fyrværkeriregler

Godt nyt til hundeejere: Forbedrede fyrværkeriregler

fyrværkeriperiode

Rigtig mange hunde er bange for fyrværkeri, og december måned har været en hård omgang at komme igennem, for tidligere har man lovligt måtte skyde fyrværkeri fra 1. december til 5. januar. Det er imidlertid slut nu.

Fyrværkeriperioden er skrumpet fra 36 til 6 dage

Fra i år er den lovlige affyringsperiode skrumpet fra hele 36 dage til blot 6 dage, så der er tale om en markant forbedring i forhold til tidligere. Med ændringen må der skydes fyrværkeri af i perioden 27. december til 1. januar.

Forslaget blev fremsat af Erhvervs- og Vækstministeriet umiddelbart efter sidste nytår, nemlig den 15. januar 2014, og i marts måned 2014 var det til afstemning i Folketinget.

I lovforslaget er det specificeret, at formålet med ændringen er at mindske generne fra fyrværkeri for mennesker og dyr. Udover den forkortede affyringsperiode er også salgsperioden forkortet. Den løb tidligere i hele december måned, men fra i år er det kun tilladt at sælge fyrværkeri i perioden den 15. – 31. december.

Nye fyrværkeriregler

Ændringen af fyrværkeriloven trådte i kraft den 1. juli 2014, og det fremsatte forslag blev vedtaget med i alt 69 stemmer for, mens 39 stemte imod.

Kort opsummering:

Fra 1. juli 2014:

  • Må der kun sælges fyrværkeri fra den 15. – 31. december (tidligere 1. – 31. december)
  • Må der kun affyres fyrværkeri fra den 27. december – 1. januar (tidligere 1. december – 5. januar)

Kilde: http://www.ft.dk

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*