Forside » Politik, regler og love » Hårdere kurs mod hvalpefabrikker i New York

Hårdere kurs mod hvalpefabrikker i New York

hvalpefabrikker lovgivning

Sidste fredag blev kursen mod hvalpefabrikker strammet yderligere i New York. Det skete, da byens guvernør Andrew Cuomo underskrev en ny lov.

Lettere at håndhæve love vedrørende hvalpefabrikker

Den nye lov giver de enkelte kommuner og amter i staten New York mulighed for at afgøre, hvad de finder acceptabelt, når det kommer til hundeopdræt og dyrehandlere. Dermed er vejen altså banet for at slå hårdt ned på f.eks. hvalpefabrikker.

Tidligere var det staten, der havde lovgivningsmæssige magt til at vedtage love relateret til kæledyr.

Lettere at afsløre hvalpefabrikker

Det ventes, at den nye lov vil gøre det lettere at afsløre hundeopdrættere, der opdrætter uden licens, samt dem der formår at undgå regulering ved hurtigt at sælge deres hunde online eller privat.

I New York er det ikke ualmindeligt, at dyrehandlere sælger hundehvalpe, og også her vil den nye lov have en effekt, idet kommunerne nu kan kræve, at dyrehandlere udelukkende sælger hvalpe, der ikke kommer fra hvalpefabrikker.

Dertil kommer, at loven overordnet set vil øge regeringens kontrol med hvalpenes sundhed og sikkerhed.

Loven vækker begejstring

Den nye lov vækker stor begejstring hos dyrevelfærdsorganisationer i USA, der håber, at denne nye lov vil brede sig til andre stater og med tiden måske til hele USA.

Matt Bershadker, President og CEO hos dyrevelfærdsorganisationen ASPCA udtaler; “Hvalpefabrikindustrien ønskede, at loven forblev uændret, da den tillod maksimal profil og minimal ansvarlighed. Med denne lov vil vi være i stand til at holde et skarpt øje med disse foretagender, stoppe umenneskelige forhold og uden tvivl redde mange liv. Dette er et stor og vigtig sejr for New Yorkere og dyreelskere – og dyrene selv”.

Kilde: ASPCA
Foto: ©iStockphoto.com/DanBrandenburg

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*