Forside » Træning og aktivering » Hørehunde.dk har set dagens lys

Hørehunde.dk har set dagens lys

hørehund

Hørehunde.dk er en ny dansk forening, som blev startet i november måned. Hundenyheder.dk har været i kontakt med foreningens formand Erika Larsen for at høre nærmere om det spændende projekt.

En hørehund bidrager med tryghed

Erika Larsen forklarer, at foreningens har til formål at uddanne specialhunde til hørehandicappede, præcis som man kender det med servicehunde til blinde og svagtseende. For en hørehandicappet kan en servicehund først og fremmest bidrage med tryghed, da hunden jo vil fungere som et ekstra øre, der f.eks. vil være i stand til at gøre opmærksom på en bil, der kommer kørende bagfra m.v.

I foreningen hørehunde.dk har man besluttet, at hundene gennem deres træning som minimum skal være i stand til at hjælp den hørehandicappede med disse ting;

  • Give tegn når telefon eller dørklokke ringer
  • Give tegn når ovnen eller æggeuret bipper
  • Give tegn når brandalarmen lyder
  • Samle genstande (f.eks. nøgler) op, som ejeren ikke kan høre, at han/hun har tabt

Derudover kan hørehundene naturligvis trænes op til flere ting, beroende på hvad den enkelte har behov for. Det helt grundlæggende er nemlig, at hørehunden bidrager med øget livskvalitet og sikkerhed/tryghed til sin ejer.

Hørehunde anerkendes i udlandet

Erika fortæller videre, at man i bl.a. England for længst har forstået vigtigheden af hørehunde, og det er hendes håb, at dem der skal bevillige økonomisk støtte til projekter som dette, får øjnene op for, at det i høj grad bidrager til en øget livskvalitet hos den hørehandicappede, og derfor er værd at støtte. Indtil da er det Erikas håb at finde midler gennem f.eks. sponsorater, donationer og andre godtgørelser.

Den første hørehund er undervejs

Erika understreger, at man i foreningen kigger på det hele menneske, og det derfor ikke kun er hørekurven, der er afgørende for, om man kan få bevilliget en hørehund eller ej, men høretabet skal naturligvis være af alvorlig grad.

Hørehunde.dk er den eneste handicapforening, der selv uddanner hørehunde, og da medlemmerne selv er hørehandicappede, kender de til problemstillingerne fra deres egen hverdag. Foreningens første hørehund afleveres – hvis alt går vel – om ca. 1 – 1 ½ år. Den skal bo hos en døv dame, der venter spændt på at tage imod den.

Du kan læse meget mere om foreningen på deres hjemmeside: hørehunde.dk >>

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*