Forside » Sundhed og sygdom » Hund får dement til at huske sit sprog

Hund får dement til at huske sit sprog

hunde og Alzheimers

De færreste, der følger med herinde, er sikkert i tvivl om hundens mange positive egenskaber. Nu er der endnu en succeshistorie at føje til den lange liste af eksempler.

Hunde og Alzheimers

Lisa Abeyta bor i New Mexico, og tidligere i år oplevede hun, hvordan hunde kan gøre en forskel i forhold til Alzheimers.  Hendes egen far er ramt af den forfærdelige sygdom, og det har bevirket, at han næsten har mistet evnen til at tale.

En dag ville Lisa aflaste sin mor, og hentede derfor faderen, så de kunne tilbringe et par timer sammen hos Lisa. I huset bor også Lisas hund Roscoe, og mødet mellem Roscoe og faderen skulle vise sig at blive helt specielt. Faderen begyndte nemlig at tale med Roscoe, og Lisa forevigede øjeblikket, så hun kunne dele det med sin mor og den øvrige familie.

Til september arrangerer Hundenyheder.dk et spændende arrangement, der sætter fokus på hundens evner, når det kommer til for eksempel indlæring, sundhed, livskvalitet og trivsel.
Læs mere om arrangementet her: Hunden, menneskets bedste ven

Hunde kan noget særligt

Siden har Lisa fået sin bror til at redigere videoen, og den er blevet lagt op på YouTube, hvor den er gået hen og blevet et stort hit. Den er blevet set næsten 6 millioner gange i løbet af de sidste to måneder.

Du kan videoen herunder:

Kilde: BT.dk
Foto: Line, Hundenyheder.dk

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*