Forside » Forskning, viden og oplysning » Hunde er gode menneskekendere

Hunde er gode menneskekendere

Som hundeejer har du måske observeret, at din hund lægger mærke til, hvordan andre personer omgås dig, og at det smitter af på din hunds opførsel. Det bakkes op af en ny undersøgelse.

Hunde kan gennemskue ubehagelige personer

En ny undersøgelse offentliggjort i ”Neuroscience and Biobehavioural Reviews” viser, at hunde er i stand til at gennemskue, når en person behandler en anden dårligt.

I undersøgelsen blev en række hundeejere bedt om at åbne en beholder, lade som om de ikke kunne og i stedet bede to personer om hjælp.

I begge test-situationer stod den ene person helt passivt, mens den anden henholdsvis hjalp med at åbne beholderen eller decideret nægtede at hjælpe.

Bagefter tilbød begge personer hunden en godbid. I test-situationen hvor den ene hjalp, mens den anden så passivt til, var hunden lige tilbøjelig til at tage imod godbidden fra begge personer.

I test-situationen hvor den ene person stod passivt og den anden nægtede at hjælpe, forholdt det sig derimod anderledes. Her var hunden langt mere tilbøjelig til at ignorere godbidden fra personen, der nægtede at hjælpe og i stedet søge hen til den passive person.

Forskerne konkluderede herudfra, at hunde kan gennemskue, når nogen nægter at hjælpe deres ejer, og behandler dem derefter.

Kilde: Metro

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*