Forside » Forskning, viden og oplysning » Hunde i behandlingen af demente

Hunde i behandlingen af demente

terapihunde

I Jaren nord for Oslo besøger to hunde hver mandag beboerne på ’Fagertund sjukehjem’. Det har de gjort i godt to år nu – til stor glæde for beboerne, som er demente.

Hundene hjælper med at aktivere demente

Hver mandag i lidt over to år har ergoterapeut, Roberta Hovland, besøgt ’Fagertund sjukehjem’ sammen med terapihundene Tango og Karo. De to hunde gør det lettere at aktivere demente patienter.

De demente får udleveret forskellige figurer, som de skal gemme rundt om i lokalet, og efterfølgende får terapihundene til opgave at finde figurerne. Hovland forklarer til NRK, at det kan være en udfordring i sig selv for de demente at gemme figurerne, og det giver anledning til at arbejde med begreber som under, over, ved siden af osv. Begreber, som ellers let kan blive glemt, og som sørger for at de kognitive processer kommer i gang. Dertil kommer, at de demente kommer ud på gulvet og får rørt sig.

Hundene får beboerne til at blomstre

Områdechef May-Kjersti Faafeng forklarer til NRK, at beboerne blomstrer op, når hundene kommer; ”Det er sjovt at se, hvordan de kan sidde og halvsove i stolene, og når hundene så kommer, vågner de alle. Alle ser frem til mandagene, det er ugens store begivenhed”, fortæller hun.

Besøgene er også god mental træning for hundene, da det kræver stor koncentration at fokusere på opgaven, mens beboerne forsøger at fange hundenes opmærksomhed. Så når besøget når sin ende og de demente skal til frokost, er hundene klar til en lur.

Kilde: NRK.no
Foto: Line, Hunde Nyheder (modelfoto)