Forside » Forskning, viden og oplysning » Hunde tilbyder trøst, bl.a. i Boston

Hunde tilbyder trøst, bl.a. i Boston

trøstehundeEt korps af ”trøstehunde” træder til, når USA rammes af katastrofer, som f.eks. i forbindelse med sidste uges maratonløb i Boston.

Et korps af trøstehunde

Organisationen bag hedder ”K-9 Comfort Dogs”, og siden den blev grundlagt i 2009, har den sendt hunde ud til flere katastrofesituationer, hvor de har bidraget med trøst og støtte til ofrene.

Hundene i korpset er specialtrænede servicehunde med særlig fokus på at yde følelsesmæssig støtte. Tanken bag hele foretagendet er, at hunde har en særlig beroligende karakter, der får folk til at åbne sig, så de er mere modtagelige overfor den hjælp, de nu engang måtte have behov for.

Korpset har base i Chicago og tæller pt. 18 uddannede hunde, foruden flere hvalpe/unghunde der endnu er under optræning.

Simpelt og ukompliceret selskab

Debbie Custance, en engelsk psykolog, har tidligere forklaret til National Geographic, at særligt i krisesituationer kan samværet med andre mennesker være krævende, hvorimod samværet med hunde er forfriskende simpelt.

Hun forklarede; ”Samværet med hunde er meget ukompliceret, ikke-udfordrende og uden konsekvenser, hvilket kan være dejligt befriende, hvis man har været igennem en hård tid”.   

Besøg på hospitaler, skoler og i kirker

I forbindelse med katastrofen i Boston har hundene bl.a. besøgt nogle af ofrene på byens hospitaler, hvor de har bidraget med trøst og støtte – ja, de har sågar ledsaget nogen af sårede på deres første gåture siden katastrofen. Derudover har de været med til nogle af byens mindegudstjenester.

”Trøstehundene” har tidligere bl.a. været udsendt i forbindelse med skoleskyderiet i Newport. Dengang blev nogen hundene boende i byen i en længere periode, så de kunne være med i skolen fem dage om ugen for på den måde at skabe en lidt mere hyggelig hverdag for børnene.  

Kilde: K-9 Comfort Dogs
Foto: Line, Hunde Nyheder

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*