Forside » Træning og aktivering » Hundebørnehaver dækker et reelt behov

Hundebørnehaver dækker et reelt behov

hundebørnehave

Det er bedre at være sammen med andre hunde end at ligge på et gulv og vente på sit menneske…

Hundebørnehaver vinder indpas i Danmark

Idéen om hundebørnehaver udspringer som så meget andet fra USA, og selvom mange måske vil ryste lidt uforstående på hovedet og se det som en menneskeliggørelse af hunden, er der faktisk god mening med galskaben, hvis man skal tro adfærdspsykolog og primatolog Jill Byrnit fra Syddansk Universitet.

Hun udtaler til politiken.dk; ”En hundebørnehave lyder måske som superforkælelse, men i virkeligheden er det at være sammen med andre et basalt behov hos hunde, der er et udpræget flokdyr. Det er meget bedre for en hund at være ude på den måde, end det er at ligge og kigge på et stuegulv dagen lang og vente på sit menneske”.

Hun bakkes op af dyrlæge og formand hos De Danske Dyrlæger, Karina Ryborg, der siger til politiken.dk; ” Det er et fantastisk tilbud, der kan betyde, at flere kan få mulighed for at få hund, selv om de nogle gange har lange arbejdsdage. Det er langtfra alle hunde, der har godt af at være alene hjemme hver dag og måske blive luftet 30 minutter. Så er det meget bedre, at de kommer ud og er sammen med andre hunde”.

Gradvis tilvænning

Karina Ryborg minder samtidig om, at man ikke bare skal forvente at kunne aflevere sin hund i hundebørnehave uden videre. Hun forklarer til politiken.dk; ”Det er ligesom med børn, dem kan du heller ikke bare aflevere fra en dag til en anden. Det skal trappes gradvist op, og man skal finde ud af, om hunden overhovedet kan trives med andre hunde i en flok dagen lang. Det er ikke alle, der kan det”.

Hos hundebørnehaven Daycare4dogs, der åbnede i Charlottenlund for blot tre måneder siden, mærker indehaver Betina Christiansen tydeligt efterspørgslen. Ifølge politiken.dk har hun allerede nu 30 hunde i børnehavens kartotek.

I hundebørnehaven er prisen for pasning alle hverdage 2.600 kroner om måneden, mens en enkelt dags pasning koster 160 kroner. Beløbet dækker transport i børnehavens varevogn, der samler hundene op om morgenen og afleverer dem igen først på eftermiddagen.

Kilde: Politiken.dk
Foto: ©iStockphoto.com/jgroup

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*