Forside » Forskning, viden og oplysning » Hundeejere over 65 har en langt bedre kondition

Hundeejere over 65 har en langt bedre kondition

ældre og hund

En ny undersøgelse fastslår endnu engang, at hunde har mange positive egenskaber. Denne gang er omdrejningspunktet hundeejere over 65, og det viser sig, at netop hunden gør, at de konditionsmæssigt kan sidestilles med personer, der er et helt årti yngre.

Hundeejere har langt bedre kondi

Undersøgelsen blev foretaget af St Andrews University i Skotland, og mere end 500 pensionister medvirkede. Forskerne fandt ud af, at de der havde hund, var 12 % mere aktive end dem uden. Det svarer til, at hundeejerne i gennemsnit havde samme kondition, som personer der var et ti år yngre end dem selv.

Det har fået forskerne til at foreslå det offentlige sundhedsvæsen, at der skal indføres en ”låne hund ordning”, så flere kan få glæde af hundens positive egenskaber.

Mere om undersøgelsen

Tidligere undersøgelser har især fokuseret på, at ældre hundeejere er mindre deprimerede og har færre problemer med blandt andet blodtrykket og hjertet. Denne undersøgelse er i midlertidig den første, der undersøger konditionen blandt pensionister med og uden hund.

Forsker Dr. Zhiqiang Feng fra undersøgelsen har i den forbindelse udtalt til avisen The Telegraph; “Vores resultater viser, at dét at eje en hund medfører øget aktivitetsniveau blandt personer over 65”.

I alt 547 personer med en gennemsnitsalder på 79 år deltog i undersøgelsen. Ud af disse havde cirka 9 % (50 personer) hund, og 75 % af dem gik dagligt tur med hunden. Over en periode på syv dage bar testpersonerne et apparat, der registrerede deres bevægelser, og det kunne fastslås, at hundeejernes aktivitetsniveau svarede til ikke-hundeejere, der var 10 år yngre.

Dr. Feng forklarede videre; “Vores resultater tyder på, at hunden motiverer ejeren til at røre sig og hjælper ejeren til at overkomme nogle af de potentielle barrierer, han/hun står overfor, som f.eks. såsom manglende social opbakning, barske vejrforhold og bekymring over den personlige sikkerhed”.

Kilde: The Telegraph
Foto: Line, Hundenyheder.dk

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*