Forside » Forskning, viden og oplysning » Hundeejere skal stramme op

Hundeejere skal stramme op

vær en ansvarlig hundeejer

Ét er hvordan man som hundeejer opfatter sig selv – noget helt andet er, hvordan man bliver opfattet af opgivelserne. Andres opfattelse kan man som hundeejer selv være med til at ændre på, og lige netop dét stod på dagsordenen, da Den Danske Dyrlægeforening i sidste uge inviterede til debat.

Hvordan bør den ansvarlige hundeejer optræde?

I sidste uge inviterede Den Danske Dyrlægeforening en lang række interessenter til debatmøde for at diskutere, hvordan ansvarlige hundeejere bør optræde i det offentlige rum.

Karina Ryborg, formand for de smådyrspraktiserende dyrlæger ved Den Danske Dyrlægeforening, udtaler til tv2.dk, at der var omkring 100 deltagere på mødet foruden forskellige oplægsholdere. Ifølge Karina Ryborg var der bred enighed om, at der skal udarbejdes et sæt retningslinjer til hundeejere, så antallet af konflikter mellem hunde, hundeejere og forbipasserende på landets veje og stier kan mindskes.

Retningslinjerne kommer i løbet af foråret

”Vi håber, snart at kunne komme med nogle korte retningslinjer og gode råd til hundeejerne. Vi vil gerne komme med noget om en måneds tid, men vi har aftalt, at retningslinjerne skal igennem vores interessenter først. Derfor kan det godt komme til at vare lidt længere”, forklarer Karina Ryborg til tv2.dk

DR Nyheder har i midlertidig allerede nu fået Den Danske Dyrlægeforening og Dansk Kennel Klubs bud på fem fejl, som for mange hundeejere begår;

1. Har ikke styr på hunden, når den løber løs

Såvel Karina Ryborg fra Den Danske Dyrlægeforening (forkortet DDD) som Vibeke Knudsen fra Dansk Kennel Klub (forkortet DKK) opfordrer til, at hundeejere har deres hund i snor, medmindre de har fuldstændig styr på hunden, og den kommer første gang, de kalder

2. Glemmer den løbende træning

Træning behøver ikke nødvendigvist foregår på en træningsplads. Vibeke Knudsen fra DKK råder f.eks. hundeejerne til at blive bedre til at lave ting med deres hund, mens de går tur, og på den måde lege lydigheden ind.

3. Glemmer at tænke sig om, når de anskaffer sig en hund

Karina Ryborg (DDD) og Vibeke Knudsen (DKK) forklarer, at det er et problem, hvis kommende hundeejere kun fokuserer på udseendet. Det er vigtigere at se på hundens aktivitetsniveau og på hvor meget tid man selv har til rådighed i hverdagen, og derudfra finde det rette match.

4. Tager hundens eget legetøj med i parken

At tage hundens eget legetøj med på åbne friløbsområder er ifølge Vibeke Knudsen (DKK) en åbenlys anledning til konflikt. Hu fortæller, at såfremt legetøjet skal medbringes, skal det være på steder, hvor hunden kan være alene med det, så den ikke risikerer at skulle forsvare det over for andre hunde.

5. Samler ikke op efter hunden

Det er et problem, at mange hundeejere undlader at samle op efter deres hund. Ikke kun fordi det er ulækkert, men ifølge Karina Ryborg (DDD) også fordi, at hundelortene kan være med til at overføre sygdomme fra en hund til en anden, hvis man vælger at lade dem ligge.

Netop hundelorte er noget, man i bl.a. Spanien er meget obs. på – Klik her for at læse mere.

Kom med dit input

Kom gerne med dit input ved hjælp af kommentarfeltet under artiklen.

Hvilke retningslinjer mener du, en ansvarlig hundeejer skal følge?

Kilder: TV2.dk og DR.dk
Foto: Line, Hundenyheder.dk

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*