Forside » Forskning, viden og oplysning » Hundegårde kan drive hunde til vanvid

Hundegårde kan drive hunde til vanvid

Ifølge en undersøgelse foretaget af forskere fra ”University of Bristol’s Anthrozoology Institute” kan hunde, der opholder sig i hundegård i bogstaveligste forstand blive drevet til vanvid.

Hundegårdshunde udviser stress

I undersøgelsen har forskerne benyttet sig af videofilm af 30 polititrænede schæferhunde, som opholdt sig i hundegårde efter arbejde. Gennemgangen af videobåndene viste, at hundene ikke alene udviste tegn på ekstrem stress, men også på midlertidig mental sygdom.

Hamish Denham, undersøgelsens ledende forfatter, udtaler, at selv de meget disciplinerede politihunde synes at miste kontrollen, når de holdes indespærret. Hundene udviser manisk adfærd, som kan associeres til mentale sundhedsproblemer. På videooptagelserne kunne man se, at hundene gentagne gange hoppede og ned af væggene, at de vandrede frem og tilbage og gik rundt i cirkler langs væggene i deres indhegning.

93 % af hundene udviste gentagende, tvangspræget adfærd

Forskerne, der har udført undersøgelsen, forklarer, at gentagende, tvangspræget adfærd som den hundene i undersøgelsen udviste, når de var i hundegårde, er forbundet med en række mentale sundhedsproblemer.

Til trods for at undersøgelsen fokuserer på hunde, der er blevet korrekt stimuleret i løbet af dagen, udviste 93 % af hundene gentagende adfærd til en vis grad, især den hoppende adfærd var udpræget.

Den nye undersøgelse er blevet offentliggjort i tidsskriftet ’Physiology and Behavior’.

Kilder: National Center for Biotechnology Information, Business Standard og Ani News.
Foto: GettyImages

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*